Social

Brandul Arsenie Boca, revendicat de o firmă din Marea Britanie

Brandul Arsenie Boca, revendicat de o firmă din Marea Britanie

Drepturile de proprietate intelectuală asupra numelui şi imaginii duhovnicului Arsenie Boca au fost “confiscate” de o firmă înregistrată în Marea Britanie care este reprezentată de un cetățean maghiar, scrie adevărul.ro.

Comercianții care își desfășoară activitatea lângă Mănăstirea Prislop au primit în ultima perioadă notificări de la o casă de avocatură și sunt amenințați cu plângeri penale dacă vor continua să utilizeze „marca Arsenie Boca”.

Pe scurt firma respectivă, Additional Woldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie și reprezentată de cetățeanul maghiar Andor Şandor , susţine că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra „mărcii” Părintele Arsenie Boca, înregistrată la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO) şi le cere celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea acestei societăţi.

 „Vă aducem la cunoştinţă că Beneficiarul amintit mai sus este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate la nivel european Boca Părintele şi Arsenie şi asupra imaginii industriale a părintelui Arsenie Boca. Motiv pentru care vă solicităm, cu respect, să sistaţi de îndată comercializarea tuturor bunurilor ce poartă denumirea sau imaginea Părintelui Arsenie Boca, având în vedere că aceste bunuri intră sub incidenţa şi protecţia oferită atât de legislaţia internă privind combaterea concurenţei neloiale şi a Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, cât şi a Legislaţiei europeană”, se precizează în documentele primite de comercianţi.

 „Cu alte cuvinte dumneavoastră săvârşiţi o infracţiune prin comercializarea unor mărfuri contrafăcute. Pentru a intra în legalitate, aveţi posibilitatea să intraţi în posesia unei licenţe din partea deţinătorului mărcii înregistrate, prin încheierea unui contract de licenţiere şi achiziţia unor holograme care urmează să fie aplicate pe toate produsele ce poartă denumirea sau imaginea părintelui Arsenie Boca. În cazul în care nu doriţi licenţierea şi nu sistaţi de îndată comercializarea tuturor bunurilor ce poartă denumirea sau imaginea Părintelui Arsenie Boca, vom sesiza autorităţile competente şi vom formula în justiţie atât acţiuni civile cât şi penale pentru ocrotirea dreptului nostru legitim”, se mai preciează în notificare.

Comercianții care au primit aceste notificări susțin că firma va trimite aceste documente și la Patriarhie pentru a atenționa că nimeni nu are voie să comercializeze nici un produs care conține numele sau imaginea lui Arsenie Boca fără acordul firmei din Marea Britanie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*