Politic

Secretarul coordonator ALDE, analiză asupra județului Timiș

Secretarul coordonator ALDE, analiză asupra județului Timiș

Pentru că la final de an se numără realizările și proiectele din administrațiile locale, am stat de vorbă cu secretarul coordonator ALDE, Gabriel Toie, care a făcut o analiză asupra județului Timiș.

Pentru că e final de an și plecând de la vizitele pe care le-am făcut în ultima perioadă la primăriile și consiliile locale din județ, ca o retrospectivă, aș scoate în evidență câteva aspecte care sunt de lăudat. Aleg să fac asta, deși,  poate unii colegi nu le consideră potrivite, însă eu cred că lucrurile bune trebuie date drept exemplu pentru alții în ideea de a fi imitate.

Deși a trecut o perioadă, furtuna din septembrie nu a putut fi uitată și a lăsat pe alocuri urme serioase. Am fost martor la o mobilizare exemplară în orașul Făget în ceea ce privește acest aspect. Cei doi consilieri Alde, împreună cu echipa din primărie au făcut o treabă minunată pentru cetățenii de acolo. La Remetea Mare am asistat la o discuție în ceea ce privește dorința administrației locale de a ridica un cartier rezidențial. O discuție constructivă și un plan bine pus la punct pentru cei care își doresc o locuință în această comună. În minte mi-a rămas și comuna Moșnița. Aici consilierii locali sunt printre cei mai activi. Au fost generate proiecte de consilierii Alde, și nu numai, care au fost puse în practică și care au vizat ușurarea traiului în această comunitate. Proiectul Pădurea Bistra a fost, de asemenea, ideea unui coleg de-al nostru, și subliniez  aici acest aspect tocmai în ideea în care vrem să transmitem că munca pe care ei o depun trebuie încurajată și susținută. 

De ce am făcut aceste precizări? Pentru că e important să se știe că atât noi, cât și guvernul a venit și vine în sprijinul administrațiilor comunelor și orașelor.  Am fost interesat de modul în care se desfășoară lucurile  în fiecare administrație locală pentru a identifica problemele reale și pentru a aduce la cunoștiința celor din teritoriu a lucrurilor mai puțin cunoscute.

Un aspect care trebuie adus în atenția tuturor este legea bugetului de stat, prin care fiecare primărie și  fiecare consiliu județean va avea şi un buget minim de funcţionare asigurat, la nivel de 750 lei pe locuitor, pentru fiecare primărie, şi 250 lei pe locuitor, pentru fiecare consiliu județean. O metodă prin care guvernul asigură buna funcționalitate a unei administrații locale.

Sunt lucruri de precizat și de reținut, lucruri care sunt dosite. Noi le vom scoate la suprafață și le vom oferi consultanță celor care au nevoie să afle care sunt legile care vin în beneficiul lor”, a spus Gabriel Toie, secretar coordonator ALDE Timiș.

 

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*