Sport

Patru jucători de la Informatica Timișoara, în lotul lărgit al naționalei de futsal, pentru EURO 2018

Patru jucători de la Informatica Timișoara, în lotul lărgit al naționalei de futsal, pentru EURO 2018

Până la debutul turneului final al Campionatului European de futsal din Slovenia au mai rămas șapte săptămâni, motiv pentru care selecționerul-jucător al echipei naționale a României a convocat 24 de jucători din care numai 14 vor face deplasarea la cea mai importantă competiție continentală de fotbal în sală. Patru dintre cei convocați sunt jucătri ai deținătoarei Cupei României, Informatica Timișoara.

Calificată la marele bal ce va fi găzduit de ”Arena Stožice” din Ljubljana, naționala României a jucat zilele trecute o ”dublă” amicală în Olanda, de unde elevii lui Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei naționale și component al Informaticii Timișoara, s-au întors neînvinși (2-2 și 1-1). Lupu anunța după cele două jocuri că este mulțumit de evoluția tricolorilor în Țara Lalelelor.

Robert Lupu a definitivat lotul lărgit pentru EURO 2018 cerut de UEFA, urmând ca din lotul de 24 de jucători, doar 14 să facă deplasarea la Campionatul European. Patru dintre cei convocați, evoluează la ”localnica” Informatica Timișoara. Iată lotul lărgit al naționalei de futsal a României:

Portari: Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc), Andrei Moldoveanu (Dunărea Călărași);

Jucători în câmp: Robert Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Alpar Csoma, Florin Ignat (toți Autobergamo Deva), Savio Valadares, Felipe Oliveira, Robert Lupu (toți trei Informatica Timișoara), Szőcs László, Mánya Szabolcs, Biró Attila (FK Odorheiu Secuiesc), Octavian Cireș, Andrei Crăciun, Viorel Cojoc, Bogdan Covaci (toți patru CS United Galați), Liviu Ruxandri (CSMS Iași), Emil Răducu (Luxol – Malta), Marinică Plugaru (Dunărea Călărași).

”Acesta e în linii mari lotul creionat de mine în ultima perioadă. Din lot fac parte cei care au reușit calificarea la EURO, iar aceștia, în mare parte, vor constitui în cele din urmă lotul pentru Slovenia, sunt, de asemenea, jucători, care au mai participat la acțiunile echipei naționale, de perspectivă. E un lot de 24 de jucători conform uzuanțelor UEFA, din care vom alege 14. Toți trebuie să fie pregătiți, pentru că oricând pot apărea accidentări. Ionuț Movileanu, de la Dunărea Călărași, fusese și el inclus în acest lot, dar, din păcate, s-a accidentat grav și va lipsi o bună perioadă de timp”, a declarat, Robert Lupu.

Naționala de futsal a României se va reuni pe 15 ianuarie, pentru ultimul cantonament dinaintea turneului final al Campionatului European din Slovenia. Pe 20 și 21 ianuarie, România va juca două meciuri de pregătire în compania selecționatei similare a Moldovei. Pe 28 ianuarie, tricolorii vor decola spre Slovenia.

Turneul final al Campionatului European de futsal se va desfășura în perioada 30 ianuarie – 10 februarie 2018. Cele mai bune 12 echipe naționale de pe bătrânul continent au fost împărțite în patru grupe. România face parte din Grupa C, alături de Portugalia și Ucraina.

Tricolorii vor debuta la EURO 2018 pe 31 ianuarie contra Portugaliei. Al doilea meci, cu Ucraina, e programat pe 2 februarie. În faza eliminatorie, cea a sferturilor de finală ale competiției, se califică două echipe din fiecare grupă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*