Social

Drukerii, invitați să doneze sânge în cadrul tradiționalei ”Acțiuni de Crăciun”, la Timișoara

Drukerii, invitați să doneze sânge în cadrul tradiționalei ”Acțiuni de Crăciun”, la Timișoara

Asociația Drukeria anunță demararea acțiunii de Crăciun, care a devenit deja tradiție printre alb-violeti, de donare de sânge. Conform acestei acțiuni suporterii sunt așteptați să doneze sânge pentru a oferi un Crăciun Fericit celor mai puțin norocoși dintre noi.

Peste 600.000 de persoane au nevoie de sânge şi de preparate sanguine în fiecare an. Din păcate, nu de puţine ori, pacienţii şi cei dragi lor se confruntă cu lipsa sângelui din spitale, iar operaţiile şi tratamentele medicale de care au atâta nevoie sunt amânate. Și anul acesta, Druckeria vrea să dea o mână de ajutor oamenilor minunați de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara.

Astfel, în perioada 12-16 decembrie 2017, toți poliștii interesați să participe la ”Acțiunea de Crăciun” sunt așteptați pe strada Martir Marius Ciopec, nr. 1 (lângă Spitalul Județean) cu cartea de identitate, permisul de conducere sau pașaportul. Acolo fiecare dintre donatori este consultat și i se recoltează între 450 și 500 ml sânge, cantitate care se reface ca volum în 24 ore. Vestea bună este că dintr-o pungă de sânge se vor obține trei produse, ceea ce înseamnă că la un moment dat poate salva trei vieți.

Cei care vor să doneze sânge trebuie să fie odihniți și să nu consume proteine sau grăsimi (lapte, unt, carne, etc.), dar nici să nu fumeze cu o oră înainte. Mai multe detalii AICI.

”Fiecare polist care participă la acțiune este invitat să doneze pentru o cauză bună reprezentanților Druckeria tichetele de masă primite în urma donării de sânge. Acestea vor fi folosite pentru achiziționarea de alimente care vor ajunge la familiile nevoiașe din județul Timiș. În acest fel alb-violeții încearcă să răspândească spiritul sărbătorilor și să aducă un strop de bucurie și speranță în casele timișenilor”, transmit reprezentanții Asociațioei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*