Politic

Județul Timiș, din nou fără bani de investiții. Ce spune deputatul Cornel Sămărtinean

Județul Timiș, din nou fără bani de investiții. Ce spune deputatul Cornel Sămărtinean

Legea bugetului de stat pe anul 2018 va reprezenta cel mai important subiect de dezbatere în Parlamentul României în următoarele zile. Tocmai de aceea deputaţii şi senatorii aleşi care reprezintă judeţul Timiş au obligația să susțină proiectele județului în Parlamentul României pentru a putea  primi  astfel finanțare de la bugetul de stat.

Din păcate, și în anul 2018, judeţul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții finanțate de guvernul PSD-ALDE. Constatăm că nici în anul 2018 nu  există alocat nici un leu pentru   finanţarea şi execuţia lucrărilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timişoara-varianta de ocolire și nu există nici un leu pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord din Timişoara în condițiile în care  Ministerul Transporturilor are alocat un buget pe anul 2018 în creștere cu 0,9%  față de anul pentru 2017.

Cât despre demararea lucrărilor construcției Institutului Regional de Oncologie, aflat într-un stadiu avansat de degradare, Ministerul Sănătății are prevăzut în proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018  construcția a 8 spitale regionale, fără a se specifica care sunt acestea, iar bugetul alocat Ministerului Sănătății fiind de 8.762,2 milioane lei, cu 4,6% mai mult față de anul 2017.

Având în vedere proiecția bugetului de stat pe anul 2018, am depus în comisiile de specialitate și voi susține în plenul reunit al Parlamentului României și în acest an, amendamentele care constituie prioritățile municipiului Timișoara și ale județului Timiș, și anume: 118 amendamente la MDRAPFE în valoare de 8.4839694 mii lei, din care 88 de amendamente se referă la implementarea Măsurii 2  “Dezvoltarea sistemului de educație timpurie, în conformitate cu  Programul de Guvernare PSD 2017 – 2020, Capitolul Politici în domeniul educație, 2 amendamente la Ministerul Transporturilor în valoare de 6042000 mii lei, 100 amendamente la Ministerul Sănătății în valoare de 496 000 mii lei din care 88 de amendamente se referă la implementarea programului “O ambulanţă pentru fiecare localitate”, 1 amendament la Ministerul Justiției în valoare de 22500 mii lei.

Și în acest mandat toată activitatea mea de deputat va fi concentrată către problemele și nevoile cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara care m-au mandatat ca parlamentar de Timiș și pe care cu onoare îi reprezint în Parlamentul României. Deoarece Timişoara contribuie după Bucureşti cu cei mai mulţi bani la bugetul statului român, prin prerogativele funcției de Deputat am să continui să mă lupt în Parlamentul României pentru ca banii Timișoarei și ai județului să rămână în Timiș”, a transmis președintele PMP Timiș, deputatul Cornel Sămărtinean.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*