Administrație

Autoritățile județene, întâlnire cu reprezentanți ai misiunilor diplomatice

Autoritățile județene, întâlnire cu reprezentanți ai misiunilor diplomatice

Eveniment special la final de an la sediul Palatului Administrativ. Este vorba despre o întâlnire a președintelui Consiliului Județean Timiș Călin Dobra, prefectului Eva Andreaș și a vicepreședintelui Traian Stancu cu reprezentanți ai misiunilor diplomatice la Timișoara.

 Călin Dobra a adresat tuturor consulilor diferitelor țări la Timișoara (Republica Feberală Germania, Italia, Republica Serbia, Republica Cehă, Spania, Regatului Țărilor de Jos, Republica Tunisia, Bulgaria, Franța, Austria, Republica Coreea de Sud, Republica Peru, Ungaria, Mexic, Suedia și Macedonia) invitația de a avea o întrevedere pentru a discuta despre stadiul cooperării și proiecte viitoare.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea, de către Călin Dobra, a unui scurt bilanț al activității Consiliului Județean Timiș în 2017 și a proiectelor din următoarea perioadă, care sunt importante pentru Timiș. Astfel, președintele CJT a menționat, ca priorități, Centura de Sud a Timișoarei, realizarea unei maternități, dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, restaurarea Castelului Huniade și a Palatului Baroc, construirea a opt bazine de înot în orașele din Timiș, extinderea și modernizarea Blocului Operator al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, reabilitarea și revitalizarea Canalului Bega. “Am semnat, recent, contractele pentru zece proiecte de drumuri din Timiș, care vor primi finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de aproape 150 de milioane de lei”, a precizat Călin Dobra.

În cadrul întrevederii, s-a mai discutat despre organizarea de evenimente culturale în parteneriat, problemele legate de rata scăzută a șomajului la nivelul județului Timiș, atragerea de investiții străine, organizarea unor misiuni economice.

Toți cei prezenți au agreat ideea unor ședințe periodice. “Mi-aș dori să avem semestrial astfel de întâlniri. Consider că vor aduce rezultate benefice, atât pentru Timiș, cât și pentru comunitățile pe care le reprezentați“, a mai spus Călin Dobra.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*