Sport

Baschetbalistele de la SCM Timișoara încheie turul Ligii Naționale cu o înfrângere

Baschetbalistele de la SCM Timișoara încheie turul Ligii Naționale cu o înfrângere

SCM Timișoara a fost învinsă la Brașov, după un meci decis în ultimele secunde. Partida cu Olimpia a fost ultima din turul Ligii Naţionale, pe care alb-violetele îl încheie cu patru victorii și cinci înfrângeri, un succes, cel cu Phoenix Galați fiind șters din clasament din cauza retragerii din campionat a formației de la Dunăre.

Partida de sub Tâmpa, dintre elevele lui Mihai Coldea și Olimpia Brașov a fost foarte echilibrată, orice încercare de desprindere a unei tabere fiind contracarată de adversare. Echipa în alb-violet a preluat conducerea la intrarea în ultimul minut (71-69), grație unui coș înscris de Dora Ardelean, una dintre jucătoarele cu prestație foarte bună, alături de Romina Filip, revenită după o accidentare. Ex-timișoreanca Pesovic, cu o ”triță” și Kazlauskaite, cu o liberă au întors rezultatul, într-un sfert al patrulea ciudat.

Violetele au fost sancționate cu 22 de faulturi în acest joc, față de numai 9 ale gazdelor. Olimpia Brașov a beneficiat de 26 de ”libere”, în timp ce Timișoara a beneficiat de șapte astfel de aruncări. Mai mult, în sfertul al patrulea, Olimpia a fost prima oară sancționată cu fault după aproape 10 minute de la debutul jocului.

Olimpia Brașov – SCM Timișoara 73-71 (21-20, 11-16, 22-16, 19-19). În tabăra timișorencelor, Ardelean a reușit 18 puncte, Lloyd 17 puncte și 7 recuperări, Conwright 16 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări, Filip 10 puncte și 5 recuperări, Burdgess 3 puncte și 13 recuperări, Kiriienko 3 puncte, Ivășchescu 2 puncte, Stoiedin 2 puncte.

”A fost un meci echilibrat, de mare luptă pe care din păcate l-am pierdut într-un final echilibrat. Ne așteaptă și în continuare o perioadă grea cu cu meciuri extrem de dificile”, a spus Mihai Coldea, antrenorul principal al SCM Timișoara

Echipa de pe Bega va juca un al treilea meci consecutiv în deplasare, duminică, 17 decembrie, de la ora 18,30, pe terenul campioanei, Sepsi Sf. Gheorghe, echipă cu maximum de puncte la finele turului 2017/2018.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*