Utile

Guvernul se gândește la românii care încalcă legea, la volan. A fost plafonat punctul de amendă, în 2018

Guvernul se gândește la românii care încalcă legea, la volan. A fost plafonat punctul de amendă, în 2018

Guvernul a aprobat, prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență plafonarea valorii punctului de amendă pentru toată durata anului 2018. Valoarea acestuia a fost stabilită la 145 de lei, iar anul viitor nu va mai crește în funcție de valoarea salariului minim.

Guvernul României dovedește din nou că ”se gândește” la oamenii care încalcă legea. Una dintre preocupările Executivului a fost, zilele trecute, să–i scutească pe șoeferii care încalcă legea de sancțiuni mai mari.

Astfel, una din măsurile incluse într-o ordonanța de urgență, aprobată miercuri, vizează stabilirea unei valori fixe a punctului-amendă contravențională privind circulația pe drumurile publice. Astfel, pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, acesta se plafonează la suma de 145 lei, cât este în prezent, fără a se majora în funcție de salariul minim brut pe economie garantat în plată.

Potrivit OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, amenzile contravenționale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*