Eveniment

Pompierii timişeni au dat amenzi în valoare de aproape 60.000 de lei. Ce probleme au găsit

Pompierii timişeni au dat amenzi în valoare de aproape 60.000 de lei. Ce probleme au găsit

În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să afecteze siguranța cetățenilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate intensificarea acțiunilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

Astfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a derulat, în fiecare sfârșit de săptămână din perioada 03 noiembrie – 05 decembrie a.c., 26 acțiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria cluburi, baruri și discoteci.

În timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat 64 de neconformități, dintre care 4 au fost remediate pe timpul verificărilor. Neregulile constatate în teren au fost sancționate cu 13 amenzi contravenționale, în cuantum de 59.000 lei și s-au aplicat un număr de 51 de avertismente.

Totodată, din totalul locațiilor verificate în această perioadă, au fost identificate 16 obiective din categoria cluburi, baruri și discoteci, care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor, nu au fost constatate încălcări grave privind securitatea la incendii, sens în care nu s-a impus aplicarea sancțiunii complementare de oprire a funcționării.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași sau de către administratorii/proprietarii spațiilor. Printre aspectele urmărite pe durata controalelor se numără:

– verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție;

– verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire;

– asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor;

– existența autorizației de securitate la incendiu;

– reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situațiilor de urgență cu persoanele responsabile din cadrul acestor localuri publice, asupra modalităților practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor și asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

Pentru perioada următoare, IGSU va intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, în care sunt așteptați un număr mare de cetățeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariției unor situații de urgență.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*