Administrație

Foto: ”Profesioniștii” de la SDM Timișoara lovesc din nou! Asfalt cârpit după o lună de la inaugurare

Data fotografiei: 03.12.2017

Angajații Societății de Drumuri Municipale (SDM) Timișoara au dat din nou cu bățul în baltă și demonstrează din nou că nu sunt cei mai buni în materie de întreținere a deumurilor din capitala Banatului, sau că nu folosesc materie primă corespunzătoare. Imaginile din galeriea foto de mai jos stau dovadă a acestui fapt.

SDM Timișoara vrea cu tot dinadinsul să demonstreze timișorenilor că lucrează prost. Forță de muncă necalificată, utilaje neperformante, materie primă de cea mai proastă calitate, nu știm care dintre acești factori (deși poate toți) ajută ca unele străzi din Timișoara să arate absolut terifiant la scurt timp după ce sunt reasfaltate sau chiar reabilitate complet.

Este și cazul Aleii FC Ripensia, porțiunea cuprinsă între Strada 1 Decembrie și Bulevardul Eroilor de la Tisa, porține de carosabil care a fost ”îmbunătățit” în urmă cu numai o lună de zile, atunci când strada a fost decopertată pentru a fi așternut un nou strat de asfalt, complet nou, lucrare care a venit ca urmare a reabilitării unei alte porțiuni a aceleiași străzi, de la Bulevardul Eropilor, până în Piața Leonardo da Vinci, bucată de drum care a fost extinsă la trei benzi.

Muncitorii SDM, firma care a efectuat lucrarea, s-au mișcat exemplar pe acest sector de drum, lucrarea de așternere a covorului asfaltic fiind realizată într-un timp record, șoferii fiind nevoiți să aștepte mai mult până la trasarea marcajelor, decât pentru a vedea noul strat de asfalt. Însă, cum spune proverbul românesc, ”graba strică treaba”, după numai o lună asfaltul nou a necesitat, deja, intervenții de cârpire. Două la număr și încă destul de serioase, ca să nu mai vorbim despre cum arată același asfalt la îmbinarea acestuia cu liniile cale de tramvai, Desigur că toate acestea se pot constata cu ochiul liber numai din privirea imaginilor, însă singurul aspect pozitiv al acestei întâmplări este promptitudinea cu care același SDM a și remediat problema celor două gropi apărute în asfalt, în numai trei zile.

Rămâne, totuși, întrebarea: de ce nu se poate lucra profesionist și la SDM Timișoara? Adică să fie făcute lucrările așa cum trebuie, durabile, corecte, întregi, nu pe principiul ”las’ că merge și-așa”!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*