Sănătate

Acțiune de donare de sânge a personalului din ANAF-DGRFP Timiș

Acțiune de donare de sânge a personalului din ANAF-DGRFP Timiș

Personalul din ANAF- DGRFP Timiș se implică activ în campania de donare de sânge, organizată ca urmare a crizei de sânge cu care se confruntă Centrul de Transfuzie.

Astfel, având în vedere rolul tot mai important al campaniilor de donare de sânge pentru refacerea rezervelor în spitale şi conştienţi de faptul că donarea de sânge salvează vieţi, în această dimineață 36 de angajați s-au mobilizat la sediul instituţiei, unde cadre medicale specializate din cadrul Spitalului Judeţean Timiş le-au recoltat sânge. “Un număr de 36 de colegi au reușit astăzi să doneze. Au fost mai mulți doritori, dar programul a fost de la ora 9 la 13, atunci a fost disponibilă echipa de la Centrul de Transfuzie. Scopul donării de sânge este să salvezi alte vieți. Aceasta este prima acțiune de acest gen pe care am făcut-o”, a transmis Sebastian Secula, vicepreședinte sindicat FINTIM.

Mii de oameni au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. Potrivit medicilor, în urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30 %.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*