Internațional

Shaorma ar putea fi interzisă în România și toată Uniunea Europeană! Din motive… ”medicale”

Shaorma ar putea fi interzisă în România și toată Uniunea Europeană! Din motive… ”medicale”

Shaorma ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană, începând din 2018, dintr-un motiv cât se poate de serios: în procesul de preparare a cărnii se folosesc fosfaţi.

Comisia pentru Sănătate din Parlamentul European spune fosfații, care sunt niște aditivi, consumaţi în cantităţi mari, pot creşte riscul apariţiei de boli cardiovasculare. din acest motiv, Parlamentul European urmează să decidă, săptămâna viitoare, dacă va interzice folosirea fosfaţilor, notează digi24.ro.

În Uniunea Europeană se consumă zilnic 500 de tone de carne pentru shaorma și kebab, potrivit cotidianului german Bild, în timp ce în România, se vând 30.000 de shaorma pe zi, ceea ce înseamnă că într-un an românii consumă, în medie, aproape 11 milioane de porţii, mai precizează jurnaliștii români.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*