Social

Zeci de kilograme de fructe și legume stricate, puse în vânzare

Zeci de kilograme de fructe și legume stricate, puse în vânzare

Zeci de kilograme de fructe și legume stricate au fost scoase vânzare de către comercianți! Mai multe societăți comerciale din Timiș s-au ales cu amenzi în urma controalelor  efectuate de către inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș. În total, 30 de firme au fost verificate. S-au constatat abateri de la legislația privind protecția consumatorilor la 18 dintre acestea.

Astfel, în perioada 10- 21 noiembrie inspectorii au verificat peste 70.000 de kilograme de legume și fructe, dintre care mai mult de jumătate erau stricate. „Principale abateri constatate au fost: comercializau legume și fructe fără încadrarea în cerințele minime de calitate, adică nefiind întregi, sănătoase, fiind afectate de putregai, fiind improprii pentru consum; neinformarea consumatorilor cu privire la țara de origine, categoria de calitate; neafișarea prețului de vânzare”, a precizat comisar-șef adj. Mihaela Ignat.

Inspectorii au dat amenzi în urma controalelor efectuate. Astfel, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor s-au aplicat 18 sancțiuni, dintre care trei avertismente și 16 amenzi în valoare de 69.000 de lei. “În urma verificărilor, 35.700 kilograme de legume și fructe, în valoare de aproape 92.000 lei, au fost oprite temporar de la comercializare și s-a dispus măsura de oprire definitivă de la comercializare a 165 de kilograme, în valoare de 1.100 lei”, a adăugat Mihaela Ignat.

Verificările vor continua.

 

 

(Foto: Cugetliber.ro)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*