Eveniment

Poliţiştii avertizează: circulaţi în condiţii de siguranţă în sezonul rece!

Poliţiştii avertizează: circulaţi în condiţii de siguranţă în sezonul rece!
Adora Beauty

Având în vedere scăderea bruscă a temperaturilor şi fenomenele meteo care reduc vizibilitatea şi aderenţa părţii carosabile, polițiștii timișeni le recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte regulile de conduită preventivă.

Pentru că sezonul rece a început deja, participanţii la trafic trebuie să acorde atenţie sporită la deplasările cu autoturismele.

Principala “armă” a şoferilor pe timp de iarnă este conducerea preventivă şi reducerea vitezei, mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni.

Distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare redusă, atât pentru a se evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, fapt care poate duce la derapare.

Nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor! Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului!

Pe porţiunile acoperite cu polei sau gheaţă este contraindicată executarea operaţiei de virare concomitent cu frânarea.

Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi in trafic!

Precizăm că, legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Agenţii reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*