Economic

Programul România-Serbia: a fost lansat cel de-al doilea apel de proiecte

Programul România-Serbia: a fost lansat cel de-al doilea apel de proiecte

Cel de-al doilea apel de proiecte al Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia a fost lansat oficial, ieri, la Timișoara. Cu un buget de aproximativ 20 milioane de euro, apelul are termen limită pentru depunerea proiectelor data de 30 martie 2018.

În cadrul acestui apel, vor putea fi finanțate proiecte pe 4 axe prioritare, în domeniile: promovarea ocupării forței de muncă și serviciilor pentru o creștere favorabilă incluziunii – 6.737.774 de euro; protecția mediului și managementului riscurilor – 9.813.050 de euro; mobilitate şi accesibilitate sustenabile – 2.007.553 de euro; atractivitate pentru turism sustenabil – 1.717.943 de euro.

Finanţarea proiectelor se va asigura: Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare – IPA II (maxim 85%); Contribuţia naţională de la bugetul de stat român (13%); Contribuţia proprie a beneficiarilor români (minim 2%) și/sau a beneficiarilor sârbi (minim 15%).

Depunerea proiectelor se va face exclusiv electronic, prin accesarea portalului e-MS: http://ems-rors.mdrap.ro.Ghidul aplicantului poate fi consultat pe site-ul programului: www.romania-serbia.net.

Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia continuă finanțarea proiectelor de cooperare transfrontalieră în zona de graniță româno-sârbă pentru perioada de programare 2014-2020, prin intermediul Instrumentului de Asistență pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state.

Bugetul total al programului este de 88.124.999 de euro, din care 74.906.248 de euro reprezintă finanțare nerambursabilă din fondurile Uniunii Europene.

Aria eligibilă a Programului este constituită din județele Timiș, Caraș Severin și Mehedinți (din România) și districtele Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski, Podunavski (din Republica Serbia).

România îndeplinește rolul de Autoritate de Management (prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene), Autoritatea Națională fiind stabilită în cadrul Ministerului Integrării Europene din Serbia, iar Secretariatul Comun este organizat la Timişoara, în cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara. Auditul la nivelul Programului este realizat de către Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi din România, iar atribuțiile de certificare vor fi îndeplinite de către Autoritatea de Management.

Potențialii beneficiari, precum și toți cei interesați de cooperarea transfrontalieră româno-sârbă în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia pot obține mai multe informații accesând secțiunea 2014-2020 din cadrul site-urilor: www.brct-timisoara.ro și www.romania-serbia.net.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*