Administrație

Primarul comunei Gottlob: “Așteptăm semnarea contractului de finanțare pentru încă trei proiecte pe PNDL 2”

Primarul comunei Gottlob: “Așteptăm semnarea contractului de finanțare pentru încă trei proiecte pe PNDL 2”

Proiecte importante pentru cetățenii comunei Gottlob! Autoritățile au în derulare mai multe obiective, astfel ca localitatea să se modernizeze. Luna trecută trei proiecte importante au fost depuse spre finanțare la București. Altele, sunt încă în lucru.

Primarul Gheorghe Nastor a depus spre finanțare mai multe proiecte la Ministerul Dezvoltării, dar și la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Printre acestea se numără reabilitarea și extinderea grădiniței cu PP Gottlob; construcția unei noi Săli de sport cu 180 de locuri, foarte modernă; un proiect care prevede reparații și modernizare trotuare în comună; modernizare iluminat public; dotare cu camere de luat vederi.

Am semnat în valoare de 900 milioane lei un proiect care prevede Modernizarea și extinderea grădiniței cu PP Gottlob. Se lucrează deja, am și plătit o primă tranșă. Așteptăm semnarea contractului de finanțare pentru încă trei proiecte pe PNDL 2, asta însemnând: reabilitarea drumului Gottlob- Videjdea (4 km),cu  trotuare stânga-dreapta în valoare de 750 milioane lei, modernizare, extindere, mansardare și  dotarea Dispensarului și Centrului de Permanentă în valoare de 110 milioane lei. Iar ultimul proiect se referă la Școală generală din Gottlob – reabilitări interioare (dușumele, pardoseli și zugrăveli), în valoare de 700 milioane lei. Avem pregătit un proiect, ultimul segment de străzi de asfaltat, pentru a fi depus. Sumele rămase prin PNDL 2, după indicația Ministerului Dezvoltării. Astea sunt proiectele în derulare și de perspectivă imediată.

Prin Compania Națională de Investiții avem reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural din Videjdea, licitiație adjudecată, iar de luni 4 decembrie încep lucrările. Și la Gottlob, construcția unei noi Săli de sport cu 180 de locuri, foarte modernă. Tot prin CNI avem câștigătorul, ne mai trebuie doar un aviz de la CFR București.

Prin GAL vrem să depunem un proiect care prevede reparații și modernizare trotuare în comună, modernizare iluminat public, dotare cu camere de luat vederi. Mai avem prin IPA Serbia pregătit, doar trebuie să îl depunem, un proiect care prevede After-School la Gottlob, în parteneriat cu colaboratorii noștri din Utvin, respectiv comună Covacita, Serbia. Aceste proiecte le depunem până la sfârșitul anului. Mai avem prevăzut pentru la anul din bugetul propriu un segment de trotuare, niște piste pentru bicicliști și de finalizat popicăria și salina”, a transmis primarul Gheorghe Nastor.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*