Economic

Treizeci de antreprenori italieni, premiați pentru afaceri de succes în Timiș

Treizeci de antreprenori italieni, premiați pentru afaceri de succes în Timiș

Eveniment-premieră în Timiș! Camera de Comerț Italiană pentru România și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei în România, a organizat Gala Antreprenorilor Italieni din Timiș.

Manifestarea s-a derulat în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri. Evenimentul a avut loc în contextul în care Italia îşi menține de peste zece ani poziția de principal investitor în România, și se adaugă numeroaselor acțiuni organizate de CCIAT destinate unuia din principalii investitori străini ai județului Timiș. Evoluţia spectaculoasă a capitalului italian în judeţul Timiş, prezența băncilor italiene, a învăţământului preuniversitar şi universitar în limba italiană, a Centrului Cultural Italian și presei de limbă italiană înseamnă recunoaşterea județului Timiș ca loc unde se fac afaceri de succes.“Am organizat un eveniment în premieră în sistemul cameral. Și anume, Gala Antreprenorilor Italieni din județul Timiș. Este un eveniment special pentru noi, pentru că ne afăm la prima ediție, dar și pentru că este un eveniment pe care-l organizăm împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România și sub egida Ambasadei Italiei în București. Suntem mândri de organizarea acestui eveniment, pentru că sunt premiate firme cu investiție italiană din toate domeniile de activitate, care au făcut performanță, excelență în județul Timiș”, a transmis directroul general al CCIA Timiș, Florica Chiriță.

În cadrul Galei au fost premiate 30 de companii italiene care își desfășoară activitatea în Județul Timiș, după o metodologie și criterii stabilite de organizatori pe baza informaţiilor din situaţiile financiare furnizate de Direcția Generală a Finanțelor Publice și de Oficiul Registrului Comerţului Timiș. Au fost acordate și premii speciale pentru membrii CCIpR și CCIAT, pentru activități și realizări de excepție. “Este o premieră această gală, pentru că Camera de Comerț Italiană a fost înființată acum un an și jumătate la Timișoara și sperăm să fie începutul unei lungi colaborări cu Camera de Comerț Timiș. Acum nu știu dacă mai vin firmele din Italia în Timiș, problema foarte mare este forța de muncă. Firmele italiene au fost primele care au venit în județul Timiș, din 1992. Italia este aproape, primele aeroporturi care au făcut legătura cu Timișoara au fost cele din Verona și Treviso, și prin faptul că limba se aseamănă foarte mult. Acestea sunt criteriile alese de firmele italiene pentru a veni la Timișoara și în 1992 forța de muncă costa mult mai puțin decât acum”, a declarat Vincenzo Moderno, vicepreședinte al Camerei de Comerț Italiană pentru România.

Astfel, în domeniul Servicii /Transport au fost premiate:World Media Trans, D.B. Group RO, LS Logistica Internationale.

Industrie: Zoppas, Rossini, Cottontex.

Agricultură: MarAgro, Emiliana West Rom, Ovoest SRL.

Turism / Comerț: Agro Vi-Pd Italia, L’Intesa Promotive, Etea Grain SRL.

Electro/ IT: Heliopolis RO Energy, Agatos Energy.

Construcții: Emaluce Impianti.

Cea mai mare cifră de afaceri: Zoppas, Cottontex, General Beton.

Cel mai mare exportator: Zoppas, CFS-Components, Cottontex.

Cel mai mare număr de angajați: Zoppas, Cottontex, Gammet 2000.

Cel mai promițător brand: Lact Italia, Laura Baldini, Petrovaselo, Tempini.

Cea mai importantă evoluție investițională: Rossini SRL.

Resurse Umane: Life In, Quanta Resurse Umane.

 

(Foto: Titus Balan)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*