Administrație

Macara de peste 70 metri pentru ISU Banat

Macara de peste 70 metri pentru ISU Banat

O autoplatformă de intervenție la 72 de metri a intrat astazi în posesia Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș. Mașina de intervenție a costat 6,5 milioane lei şi a fost primită de la Consiliul Județean Timiș.

Astfel, ISU Banat va putea stinge mult mai uşor incendiile la înălţime. Obiectivul a fost anunţat încă de anul trecut, după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat ajutorul CJ Timiș pentru cumpărarea unui astfel de utilaj.“Mă bucur că am reușit să ducem la bun sfârșit această investiție a CJT. Această vine în sprijinul activității ISU și care sunt ferm convins că ceea ce am făcut astăzi este un lucru de normalitate pentru a asigura un climat de siguranță cetățeanului  din județul Timiș. Eu îmi doresc foarte mult să nu o folosescă de multe ori ISU, să nu fie nevoiți să îl folosească. Pe de altă parte, cred că e bine să fim pregătiți pentru a fi prezenți la orice eveniment și situație neprevăzută”, a declarat Călin Dobra,  președintele CJ.

La rândul său, şeful ISU Banat, Lucian Mihoc a subliniat importantă și necesitatea acestui utilaj. În Timiş există două autospeciale, care pot ajunge până la înălţimea de 30 metri. Una este din 1979, iar cea de-a doua din anul 1984. Ambele sunt în stare de intervenţie, întrucât necesită mentenanţă accentuată.Cel mai bun va veni în sprijinul cetățenilor aflați în anumite situații deosebite și delicate. Pan ain acest moment avem în dotare două autospeciale care au vechime de peste 30 de ani și înălțimea la acre pot intervene nu depășește 33 de metri. La nivelul celorlalte județe, suntem primul județ din țară în a cărui dotare a intrat o astfel de autospecială”.

În cadrul recepției a avut loc și un exercițiu demonstrativ. Copiii prezenți la eveniment au fost primii care au dorit să testeze autospeciala, în prezența reprezentanților ISU.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*