Administrație

Stadiul lucrărilor la salina din comuna timișeană Gottlob

Stadiul lucrărilor la salina din comuna timișeană Gottlob

Vești bune! Salina artificială mult așteptată, care se construiește în comuna Gottlob, va fi în curând gata de inaugurare. Aceasta este realizată atât pentru a atrage turişti, cât şi pentru a pune la dispoziţia localnicilor un loc de relaxare.

Potrivit primarului Gheorghe Nastor, lucrările sunt pe ultima sută de metri. Reamintim, lucrările au început în primăvară și trebuiau terminate înainte de 15 august, Ziua Festivalului Lubeniței, însă din lipsa fondurilor, acestea au întârziat.

Investițiile sunt în valoare de 15 mii euro și realizate din fondurile primăriei. Astfel că sunt alocate 10.000 euro pentru salină și 5000 euro pentru o sală de bowling. “Mai avem să finalizăm salina și popicaria, ca să le putem da în folosință. La salină mai avem de lucrat doar la o încăpere pentru copii, pentru care avem tot ceea ce este necesar. La popicărie, sistemul de bowling. Noi am vrut să terminăm lucrările în 15 august, cu prilejul Festivalului Lubeniței. Nu am reușit din diverse motive. Cert este că între timp am stabilit să-l extindem și să îi dăm drumul cu toate cele necesare. Avem absolut tot ce ne interesează pentru salină, eventual un calup de sare ne mai trebuie.  Deja am fost contactați de reprezentanții orașului Jimbolia, pentru copiii cu dizabilități. Avem noi copiii de la școală, grădiniță, creșă din Gottlob, plus persoanele adulte. Insist foarte mult să îi dăm drumul pentru că se înscrie în acest circuit înscris al elevilor, al comunei și nu doar. Sigur, beneficiind de aerosolii de care știm ce efecte benefice au asupra sănătății”, a explicat primarul comunei Gottlob, Gheorghe Nastor.

Blocurile de sare vor fi aduse din localitatea Roman. Potrivit specialiștilor, bioenergia granulelor de sare are efect asupra rinichilor, purificării sângelui, întăririi sistemului nervos și încetinirii proceselor de îmbătrânire.

În privința lucrărilor de la popicărie, edilul spune că decurg bine: “Avem o popicărie, dar vrem să aducem la stadiul de nou. Am adus una din Germania, anul trecut, pe care vrem să o montăm la Vizejdia, să avem în ambele sate. Cea de la Gottlob va fi mai nouă, mai exact va fi bowling, nu popicărie. Clădirea e complet nouă, avem pavajul, absolut tot ce e necesar. Și asta din pricina acestui buget limitat nu am putut anul ăsta să o finalizăm. Dar sper că anul viitor guvernanții să aibă o minte mult mai lucidă”.

 

(Foto: Renasterea.ro)

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*