Educație

Locul III pentru UVT la Superliga de Șah 2017

Locul III pentru UVT la Superliga de Șah 2017

În perioada 10-20 noiembrie 2017, la Băile Govora, județul Vâlcea, s-a desfășurat ediția din 2017 a Campionatului Național de Șah pe echipe, Superliga Open. CSU Universitatea de Vest din Timișoara, aflată la prima participare la acest nivel, a realizat performanța de a se clasa pe locul III, obținând astfel medaliile de bronz.

Cu doar două înfrângeri suferite și un egal din nouă meciuri, a contat finalul perfect de concurs, unde UVT a reușit să câștige ultimele trei runde, momentul decisiv fiind victoria împotriva echipei Politehnica Iași din runda a 8-a, echipă care până la meciul respectiv era una din marile favorite la titlu.

Jucătorii care au contribuit la această performanță au fost: Ivanisevic Ivan și Perunovic Milos, titular din naționala Serbiei, Istrățescu Andrei, campionul de seniori al României pe 2017, Szabo Gergely și Jianu Vlad, toți trei fiind componenți ai lotului național al României, Sechereș Adrian, junior de lot național, precum și Dragomirescu Robin și Ciorgovean Iustin, rezervele echipei. Căpitanul echipei a fost Maestrul Internațional Milu Romeo, cel care a fost responsabil și cu pregătirea echipei.

Campioana acestei ediții a fost CS Stud. Medicina Timișoara, iar pe locul II s-a clasat marea favorită CSM Baia Mare.

Clasament Final

1       CS Stud. Medicina Timisoara

2       Clubul de Sah al Mun. Baia Mare

3       CSU Universitatea de Vest Timisoara

4       C.S. Politehnica Iasi

5       C.S. Universitar Ploiesti

6       Sah – Club Galati

7       Acs Sah Club Vados Arad

8       ACS Phoenix Buzau

9       Librarie.Net. SC Oltenia Craiova

10     CSU Targoviste


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*