Eveniment

Un timişean s-a folosit de spray lacrimogen ca să facă rost de un telefon

Un timişean s-a folosit de spray lacrimogen ca să facă rost de un telefon

Polițiștii Biroului  de Investigații Criminale Timișoara au reținut un tânăr de 19 ani, bănuit de tâlhărie.

Luni, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara, sprijiniți de cei din cadrul Postului de Poliție Satchinez, au depistat un tânăr de 19 ani bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

În fapt, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 22.50, cel în cauză s-ar fi întâlnit, în Timișoara, cu un alt tânăr în scopul de a-i achiziționa telefonul mobil, iar în timpul discuției, utilizând un spray iritant lacrimogen, iar fi sustras fi sustras acestuia telefonul mobil.

Prejudiciul a fost recuperat de polițiști, bunul fiind restituit păgubitului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, bănuitul fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a tânărului.

Recomandări:

În cazul în care sunteţi atacaţi, trebuie să aveţi în vedere câteva lucruri extrem de importante. Chiar dacă atacurile de acest gen sunt surprinzătoare şi durează câteva secunde, nu vă încăpăţânaţi să vă luptaţi cu hoţul doar pentru a-l împiedica să va ia bunul vizat; siguranţa fizică v-ar putea fi pusă în pericol!

Mai mult, încercaţi să reţineţi câte mai multe semnalmente ale atacatorului, precum înălţime, constituţie, culoarea părului, eventuale semne particulare sau îmbrăcăminte! Orice detaliu ar putea fi extrem de folositor pentru identificarea şi prinderea rapidă a infractorului.

Nu în ultimul rând, nu fiţi indiferenţi dacă sunteţi martori ai unei astfel de fapte şi sunaţi la 112 sau cereţi ajutor! Atitudinea pasivă le este favorabilă infractorilor, care vor prinde şi mai mult curaj pentru viitoarele atacuri.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*