Eveniment

Doi albanezi, opriţi la frontiera cu Serbia

Doi albanezi, opriţi la frontiera cu Serbia

Joi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au depistat două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării, pe raza localității de frontieră Valcani.

Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră şi le-au condus la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba despre doi cetăţeni albanezi, în vârstă de 19, respectiv 28 de ani. Tinerii au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele două persoane fiind predate autorităţilor sârbe, în baza acordului de readmisie.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*