Sănătate

Concurs de rezidenţiat la Timişoara şi în alte 5 centre universitare din ţară

Concurs de rezidenţiat la Timişoara şi în alte 5 centre universitare din ţară

Ministerul Sănătăţii va organiza duminică, 19 noiembrie 2017, concursul de Rezidențiat pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 2017.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura, decentralizat, în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

În sesiunea din 2017, absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor putea concura pe de 3.565 locuri și posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară şi 136 locuri și posturi pentru farmacie.

Anul acesta, numărul locurilor și posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95. Numărul locurilor si posturilor a fost stabilit în funcție de cifra de școlarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare și solicitările unităților sanitare.

“Urez succes mai tinerilor mei colegi care susțin duminică unul dintre cele mai importante exemene din cariera lor. În același timp, îi asigur că depunem toate  eforturile pentru a le crea condițiile necesare de a profesa în sistemul medical românesc, iar un pas important îl reprezintă modificarea salarizării personalului medical. Începând de anul viitor, medicii rezidenți vor beneficia de creșteri salariale semnificative, între 151% și 287% în funcție de specialitate și anul de pregătire. De asemenea, toți rezidenții vor încasa bursele de rezidențiat, până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale.”, a declarat ministrul Sănătății, prof.dr. Florian Bodog.

Concursul de duminică, 19 noiembrie 2017se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor  publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*