Social

Vineri începe a patra ediție ROVINHUD Wine Show

Vineri începe a patra ediție ROVINHUD Wine Show

Între 17-19 noiembrie va avea loc la Hotel Timișoara cea de-a patra ediție a ROVINHUD Wine Show, un eveniment ce promovează vinul de calitate, educația despre vin și responsabilitatea socială, întreg profitul evenimentului fiind donat Asociației Ceva de Spus.

Un grup de iubitori de vin și tinerii cu dizabilități ai Asociației Ceva de Spus au reușit să formeze o echipă de voluntari care, de patru ani, crează un salon de vin ce a devenit un etalon al calității în rândul evenimentelor de profil din România. La eveniment participă cele mai bune crame, strict selecționate de organizatori, experți de vin de talie mondială susțin masterclass-uri, iar profitul evenimentului este folosit de Asociația Ceva de Spus pentru implementarea proiectelor sale de auto-reprezentare.

“Este primul an în care începem evenimentul cu toate biletele vândute la 4 masterclassuri și peste 70% din bilete vândute la celelalte 4 dedicate publicului larg. După patru ani de muncă publicul a început să descopere evenimentul, să-l aprecieze și să-l savureze așa cum se cuvine”, declară organizatorii.

Anul acesta se pot degusta 300 de vinuri din România, Republica Moldova, Ungaria, Italia, Franța, Portugalia, la standurile celor 32 de expozanți, savura preparatele partenerilor gastronomici și participa la cele nouă masterclass-uri susținute de experții internaționali invitați. Reprezentanții HORECA vor putea descoperi noutățile de pe piață, afla povestea din spatele vinurilor ce le servesc zi de zi dar şi dezvolta noi relaţii de business, beneficiind de un bilet la preț preferențial.

Vor susține masterclassuri doi Masters of Wine de renume internațional: Peter McCombie MW şi Patrick Farrell MW, cărora li se alătură Dr. José Vouillamoz – doctor în genetica viței de vie, Luiz Alberto, fondatorul mișcării #winelover, Christine Havens, expert în vin și mamă a unui copil cu autism, Bruno Bortolotti, proprietarul casei de Prosecco Bortolotti, Barta Károly, expert și proprietar de vie din Tokaj, Ungaria, Imre Szakács-Orha, fondatorul primei școli acreditate Wine and Spirit Education Trust din România și Stefano Canello, expert în tipologia paharelor de vin.

Programul de acces în spațiul expozițional este vineri între orele 16:00 și 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 11.00 și 20.00.

Sâmbătă și duminică se vor organiza în premieră, tururi ghidate gratuite, ale spațiului expozițional, pe bază de rezervare în prealabil, la sales@rovinhud.ro, care vor fi susținute de Simona Smultea, absolvent WSET nivelul 2 și copreședinte al Asociației Ceva de Spus.

Expozanții din acest an sunt: Aramic, Avincis, Balla Géza, Bortolloti, Casa de vinuri Cotnari, Catleya, Corcova, Cseri Pince, DAVINO, Elite Wine, Gîrboiu, Licorna, Liliac, Nachbil, Crama Oprișor, Petro Vaselo, Crama Rătești, Cramele Recaș, Sărica Niculițel, Serve, Prince Știrbey, Thesaurus, Viile Metamorfosis, Villa Vinea, Aurelia Vișinescu. Importatorii prezenți sunt: Big Wine, Crush, Degustă Moldova, Produse Moldovenești (Chateau Vartely), Premium Drinks, ReWine.Ro, Vinimondo, Wine Point. Partenerii gastronomici sunt: Restaurant Mercy, Massimo și Senneville.

Prețul unui bilet este de 50 lei vineri (datorită programului mai scurt) și 70 lei sâmbătă și duminică, dar există și posibilitatea achiziționării de bilete de grup și diferite abonamente despre care puteți afla pe www.rovinhud.ro. Reprezentanții HORECA beneficiază de bilet la prețul de numai 30 de lei vineri și duminică. Biletele de acces de bază se pot achiziționa de la: Asociația “Ceva de Spus”, Bibliotheka, Enoteca de Savoya, The Wine Guy, Vinto, iar cele pentru masterclass-uri și pachete speciale scriindu-ne la sales@rovinhud.ro. Începând cu ziua de vineri biletele se pot achiziționa numai de la secretariatul evenimentului asigurat în holul de la parter al Hotelului Timișoara, de la ora 16.00.

Pentru mai multe informații despre program și bilete accesați www.rovinhud.ro. Persoana de contact este: Zoltán Szövérdfi-Szép, e-mail: zoltan@rovinhud.net, tel: 0721613521.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*