Social

Eveniment de suflet pentru zeci de copii cu dizabilități din Timișoara

Eveniment de suflet pentru zeci de copii cu dizabilități din Timișoara
Adora Beauty

Aproximativ 80 de copii vor simți bucuria de a dărui și de a primi în schimb un cadou de Moș Nicolae. Asociația Trei Compas organizează o nouă acțiune caritabilă pentru școlarii și prescolarii, care fac parte din familii defavorizate.

Astfel, potrivit președintelui asociației, Marius Dan Pascariu, în proiect sunt implicate trei școli și o grădiniță din Timișoara. Spiriduși pentru acești copii sunt 15 voluntari care, pe parcursul verii, au organizat ”Mese ale generozității”, pentru a strânge banii necesari materialelor pentru realizarea cadourilor.

Evenimentul se află la cea de-a doua ediție. “Proiectul are două componente. O componentă în care se vor întâlni copiii de la Centrul de Educație Incluzivă Dumitru Ciumageanu, copii cu dizabilități, o grupa de 20 de copii, clasa a patra de la Sc. Generală din Plopi. Practic, copiii vor confecționa cadouri apoi și le vor oferi. Cealaltă parte este o grupa de grădiniță și clasa întâi de la Șc. Generală Nr. 1. Am ales aceste școli, întrucât copiii provin din familii cu cazuri sociale, precare, defavorizate. Pe lângă faptul că cei mici crează, învață  ce înseamnă a oferi un cadou pe care-l face cu mânuța lui. În plus, socializează sau se întâlnesc cu copiii de alte categorii sociale, alt mediu, lucru care se întâmplă din ce în ce mai rar. Adică, copiii cu dizabilități în general sunt mai izolați, marginalizați. Practic, tot evenimentul înseamnă mult mai mult decât un simplu cadou”, a transmis Marius Dan Pascariu, președintele Asociației Trei Compas.

 

(Foto: arhivă)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*