Fără categorie

Gabriel Toie: “Noi, cei din ALDE, am înțeles că munca noastră e pe teren, printre oameni, nu de stat la birou”

Gabriel Toie: “Noi, cei din ALDE, am înțeles că munca noastră e pe teren, printre oameni, nu de stat la birou”
Adora Beauty

Am furnizat informații despre importanța agriculturii din România la nivel european. Spuneam atunci că România ocupă o poziţie importantă în ansamblul agriculturii, situându-se pe locul 6 în UE din perspectiva suprafeţei agricole utilizate. De data aceasta la nivel de județ, am obținut informații de la Gabriel Toie, secretar coordonator ALDE Timiș.

Am fost de nenumărate ori în județ pentru a vedea care este situația de care se lovesc agricultorii. De câteva ori am avut parte și de vizita secretarului de stat în Ministerul Agriculturii, Sorin Roșu Mareș, care a fost cu adevărat interesat de găsirea de soluții pentru a crește producția. Am vorbit atunci de reabilitarea sistemelor de irigație.

Pentru că toamna se numără bobocii, am căutat informații, ca să aflăm cum stăm până în momentul de față. Se pare că în acest an de pe cele 73.000 hectare de floarea soarelui, fermierii au obținut o producție medie de 2.200 kilograme, la soia, 1.700 kilograme  de pe cele 220 hectare, iar la sfecla de zahăr de pe 1.270 hectare s-au făcut 44 tone la hectar. A fost un an bun la păioase, însă producția de porumb se pare că nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.  

Condițiile extreme de secetă au provocat calamități până la 60%, totuși s-au obținut producții medii de 5.000 kilograme la hectar.  Vrem să cunoaștem aceste cifre pentru a știi ce avem de făcut în perioada ce urmează. ALDE încearcă să centralizeze aceste informații pentru a le trimite către reprezentanții noștri în Parlament. Avem parte acolo de oameni conștienți, care știu că fără verificările din teritoriu, totul ar fi doar vorbe goale. Noi, cei din partid, am înțeles că munca noastră e pe teren, printre oameni, și nu de stat la birou”.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*