Național

Șofer surprins de polițiști cu 229 km/h, pe A1. Autostrada vestului, raiul vitezomanilor

Șofer surprins de polițiști cu 229 km/h, pe A1. Autostrada vestului, raiul vitezomanilor

În ultima săptămână, 76 de șoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistați de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 229 km/h, pe autostrada A1.

În perioada 6-12 noiembrie 2017, polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române care acționau pentru siguranța și fluența traficului rutier pe autostrăzi au depistat 76 de șoferi care circulau cu viteze excesive.

Pe autostrada A1, 52 de șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 181 și 229 km/h, pe autostrada A2, au fost depistați 9 șoferi care circulau cu viteze între 181 și 201 km/h, iar pe autostrada A3, au fost depistați 15 șoferi care au depășit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 181 și 220 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată la data de 10 noiembrie, când polițiștii care acționează pe A1 au depistat un bărbat, de 40 de ani, conducând cu viteza de 229 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă de 2.900 de lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile. Toți conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei și le-au fost reținute #per#miseledeconducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale #accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

ATENȚIE!!! Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei). De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*