Social

Foto: Suporterii Poli sunt ”Împreună pentru Timișoara, capitala europeană a culturii în 2021”. Vino și tu!

Foto: Suporterii Poli sunt ”Împreună pentru Timișoara, capitala europeană a culturii în 2021”. Vino și tu!
Adora Beauty

Suporterii echipei de fotbal Poli Timișoara au ales o cale aparte de a veni în sprijinul comunității locale în vederea pregătirii capitalei Banatului pentru anul 2021, atunci când Timișoara va fi capitala culturală a Europei.

În anul în care Poli Timișoara împlinește 100 de ani de la înființare, 2021, orașul de pe Bega va fi și capitala culturală a Europei. Cu ocazia acetui dublu-eveniment, suporterii prim-divizionarei de fotbal au iniția o campanie care se întinde pe o perioadă nedeterminată, încă, car cu un impact deosebit. Aceasta se numește ”Împreună pentru Timișoara, capitala europeană a culturii în 2021” și vrea să scoată la iveală o latură poate nemaiîntâlnită până azi, a suporterului român – aceea de cetățean cu spirit civic și mult bun simț.

”Acțiunea a debutat în urmă cu mai bine de o săptămână, și ne-am dori ca proiectul nostru, în funcție de programul fiecărei pwrsoane care acceptă această provocare, să continue cât mai mult și mai eficient. Având în vedere că fiecare are un job, o problemă personală, înțelegm, dar am dori ca implicarea celorlalți timișoreni cu spirit civic să fie cât mai mare. Proiectul se numeste «Împreună pentru Timișoara, capitala europeană a culturii în 2021» și ne dorim ca la finalul implementării acestuia să facem din Timișoara un oraș curat, fără însemne obscene, rasiste, tagguri sau semnături ale unor oameni fără scrupule”, ne-au explicat cei implicați în acțiune.

Suporterii care vin pe stadion meci de meci pentru a face galerie celor de la Poli Timișoara și-au spus “Boys Five District” și susțin că au inițiat această acțiune pentru a demonstra că o galerie a unei echipe de fotbal poate să facă multe alte lucruri utile unei comunități, nu doar să arunce cu petarde, să dea foc unor fumigene, să înjure sau să consume alcool, așa cum își imaginează mulți dintre cei din afara acestui fenomen. ”Acțiunea nu are un termen limită. deoarece nu știm în cât timp putem «repara» o bună parte din pereții mâzgăliți din oraș. Ne concentrăm în mod deosebit pe zonele centrale, cum ar fi pereții instituțiilor publice, dar acționăm și la casele oamenilor care ne aprobă acest lucru”, au explicat poliștii.

Procedeul prin care suporterii acoperă desenele nepotrivite de pe pereții imobilelor este simplu. Aceșia pornesc pe străzi cu o găleată cu tifel și un trafalet în mână, iar acolo unde găsesc astfel de mâzgăleli acoperă în măsura în care tifelul lor se potrivește cu culoarea peretelui respectiv. ”Avem trafaleți, tifel mai avem două cutii, dar dacă ne-ar ajuta cineva cu donații ar fi excepțional. Până acum am achitat peste 200 de lei pentru tifelul de exterior de culoare alb și gri. Am păstrat și bonurile, dacă vrea cineva să se convingă. Până acum am achitat totul din banii noștri de buzunar”, ne-au mai spus tinerii inițiatori ai acestui proiect inedit.

Cei interesați să dea o mână de ajutor, fie prin prezența fizică în cadrul acestei acțiuni, fie prin donații pentru achiziționarea de tifel și trafaleți, o pot face prin intermediul paginii de Facebook a celor de la “Boys Five District”, sau pot lua legătura cu reprezentantul lor, Bogdan, la numărul de telefon 0749.14.14.91.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*