Sănătate

Testări gratuite ale glicemiei pentru timişoreni

Testări gratuite ale glicemiei pentru timişoreni

Timişorenii beneficiază, timp de două zile, de testări gratuite ale glicemiei, de Ziua Mondială a Diabetului. În acest sfârşit de săptămână persoanele interesate sunt aşteptate în parcarea de la intrarea în Carrefour Shopping City, din Calea Şagului, pentru a afla dacă au un nivel crescut al glucozei în sânge, care este primul indiciu al diabetului.

O acţiune similară se desfăşoară în alte 13 oraşe din România în cadrul unei campanii mondiale de testări gratuite, desfăşurată de Federaţia Internaţională de Diabet. Campania se adresează tuturor persoanelor care doresc să îşi verifice nivelul glicemiei, nivelul crescut al glucozei din sânge ocupând al treilea loc în topul factorilor de risc care determină mortalitatea la nivel global, conform unor date furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Data de 14 noiembrie a fost declarată Ziua Mondială a Diabetului, începând cu anul 1991, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ca răspuns faţă de creşterea îngrijorătoare a pericolului reprezentat de diabet. Această zi este marcată anual, la nivel internaţional, de către toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet prin organizarea unor acţiuni şi evenimente medicale menite să păstreze pericolul diabetului în atenţia publică.

Diabetul este a noua cauză de deces în populaţia feminină la nivel global, atingând 1,2 milioane de decese anual.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*