Sport

Ionuț Popa, printre cei mai longevivi antrenori din Liga I. Vezi bilanțul lui ”Popică” pe banca lui Poli Timișoara

Ionuț Popa, printre cei mai longevivi antrenori din Liga I. Vezi bilanțul lui ”Popică” pe banca lui Poli Timișoara
Adora Beauty

Actualul antrenor al celor de la Poli Timișoara este pe podiumul celor mai ”rezistenți” tehnicieni din Liga I, după Gheorghe Hagi și Cristi Pustai. Ca o curiozitate, de când pe banca alb-violeților este Ionuț Popa, Poli nu a pierdut niciun meci împotriva celor de la CFR Cluj.

O statistică interesantă a fost realizată de site-ul oficial al clubului de fotbal Poli Timișoara. Conform datelor menționate, Ionuț Popa este printre cei mai longevivi tehnicieni din prima ligă. Mandatul său pe banca lui Poli a debutat în luna mai a anului trecut, ”Popică” fiind al treilea tehnician ca longevitate la actuala sa echipă, în Liga 1 Betano. Doar Gheorghe Hagi (FC Viitorul) și Cristian Pustai (Gaz Metan Mediaș) sunt de mai multă vreme în posturile pe care le ocupă acum.

Cu o performanță uriașă în sezonul precedent, salvarea de la retrogradare după ce Poli a pornit în campionat cu un minus de 14 puncte, Ionuț Popa are un bilanț foarte bun la timona ”alb-violeților”. ”Antrenorul nostru are la Poli 72 de meciuri, în care a consemnat 27 de victorii, 17 egaluri și 28 de înfrângeri. Tehnicianul are un procentaj de 45% la capitolul puncte cucerite. Am luat în calcul toate meciurile oficiale, disputate din mai 2016, din Liga 1 Betano, Cupa Ligii AdePlast, Cupa României și baraj de rămânere-promovare”, se arată pe site-ul oficial al clubului bănățean.

Tot la capitolul statistică intră și alte aspecte interesante care se petrec de la instalarea lui Ionuț Popa la conducerea tehnică a lui Poli. Astfel, alb-violeții nu au pierdut niciun meci cu CFR Cluj și nici cu Gaz Metan Mediaș, a învins cel puțin o dată echipele cu care s-a confruntat de minim două ori în Liga 1 Betano, mai puțin FCSB și a câștigat toate meciurile în care s-a confruntat cu echipe de liga secundă.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*