Cultură

Concert de basm la Timișoara cu Daniel Dorobanţu

Concert de basm la Timișoara cu Daniel Dorobanţu

Muzicianul și artistul vizual, originar din Timișoara, Daniel Dorobanțu va susține un concert de basm la Timișoara, miercuri, 15 noiembrie 2017, de la ora 20:00 în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Artistul va prezenta un program în care conceptele tradiționale, simbolul și metafora se întrepătrund cu cele mai moderne mijloace de exprimare artistică. Conceptul evenimentului – concert de basm îi aparține artistului Daniel Dorobanțu și reprezintă o muzică imersivă, aflată stilistic la intersecția dintre electronic, ambient și clasic.

Spectatorul participă la o experiență în care muzica este acompaniată vizual de elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc. Artistul creează și reeditează basme sonore în care sensurile circulă liber între oameni și prin oameni.

De la debutul său din 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Centrul Ars Electronica din Linz și menționate în New York Times și The Guardian. Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, Daniel Dorobanțu este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

Partea vizuală a evenimentului va conține ilustrații semnate Marian Ștefan și M. J. Wonderkind alături de extrase literare din Vladimir Colin, Mihail Sadoveanu, Lucian Blaga și folclor românesc anonim.

Concertul face parte din cadrul proiectului ”Explorări contemporane ale tradiției”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Asociația Culturală Tradițională Negura.

Intrarea este liberă.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*