Politic

Primarul Dănuț Groza a lansat o nouă platformă de dialog „Echipa pentru Sânnicolau”

Primarul Dănuț Groza a lansat o nouă platformă de dialog „Echipa pentru Sânnicolau”

După o perioadă tensionată semnalată de mai multe ori în interiorul PNL Timiș, Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare susținut de Biroul Permanent Local, de viceprimar și de grupul de consilieri locali PNL, a venit în fața membrilor de partid din Sânnicolau Mare să explice disensiunile cu Nicolae Robu și cum s-a ajuns în situația ca PNL Sânnicolau Mare să fie preluată de Avram Stănușoiu.

Întâlnirea lui Dănuț Groza cu cei peste 350 de membri PNL Sânnicolau Mare a venit ca reacție la alegerile nestatutare desfășurate la începutul săptămânii în orașul de pe Aranca. În condițiile în care la Sânnicolau există o organizație PNL activă cu peste 800 de membri, Nicolae Robu, din calitatea de președinte PNL Timiș, a orchestrat și a validat un simulacru de alegeri, cu aproximativ 30 de persoane care s-au întâlnit în secret, fără să convoace membrii sau conducerea de drept a organizației din Sânnicolau. Motivul invocat de Nicolae Robu pentru organizarea alegerilor cu mai puțin de 5% dintre membrii organizației a fost desființat de Groza în fața adevăratei organizații PNL Sânnicolau Mare: „Toată lumea are cotizațiile plătite la zi, era dreptul nostru să fim convocați la alegeri. Putem pune la dispoziția oricărei persoane interesate dovada că ne-am plătit cotizațiile. Avem chitanțele cu ștampila PNL. Robu este supărat că nu i-am aplaudat deciziile care au băgat PNL Timiș în groapă. I-am spus că va pierde Consiliul Județean Timiș și i-am atras atenția că sub proasta lui organizare, PNL Timiș va pierde alegerile parlamentare. Exact așa s-a întâmplat, dar în loc să reorganizeze filiala el este preocupat să scape de persoanele care își permit să îi spună adevărul”, a declarat Dănuț Groza.

Pe lângă faptul că a participat la organizarea unor alegeri fantomă la Sânnicolau, Nicolae Robu alături de Alin Popoviciu a refuzat peste 300 de adeziuni de la Sânnicolau, adeziuni validate de către Biroul Permanent local trecând și peste decizia scrisă venită de la București de a suspenda temporar orice alegeri, până la clarifcarea situației. „Când le-am dus adeziunile, la registratura PNL Timiș ni s-a spus că au primit directivă să nu comunice cu noi. Să se înțeleagă clar: pe mine nu PNL-ul m-a făcut primar. Tot ce înseamnă PNL în Sânnicolau e munca echipei mele, dar oamenii ne-au ales, pe mine și pe echipa mea, să ducem la îndeplinire proiectele importante pentru oraș. Sânnicolaul este prioritatea noastră și se pare că facem treabă bună din moment ce suntem deja invitați să ne alăturăm partidelor importante din județ. PNL Timiș își permite jocuri stupide cu primarii în condițiile în care este în opoziție la nivel național, iar la nivel de județ, PSD are aproape 70 de primari. Situația de la Sânnicolau nu este o excepție, Robu are probleme personale cu mai multe localități din județ, dar asta nu este o surpriză pentru că organizarea deficitară și alungarea primarilor din partid este ocupația preferată a lui Robu încă dinainte ca PNL să fuzioneze cu PDL. Dacă nu era PDL-ul, Robu și PNL ar fi avut 6 primari, ceilalți au plecat la PSD dinainte de fuziunea cu PDL”, a spus primarul Dănuț Groza.

În plus, Dănuț  Groza a venit cu o idee inedită și le-a propus celor prezenți să înlocuiască lipsa de dialog din partid cu o comunicare în cadrul unei platforme numite „Echipa pentru Sânnicolau”. Peste 300 de persoane au răspuns pozitiv apelului său și s-au angajat să contribuie în continuare la bunul mers al orașului, însă nu din postura de membru de partid. „Deși am fost loiali PNL-ului și în Sânnicolau am fost câștigătorii alegerilor locale și parlamentare, partidul a ales să răsplătească pierzătorii. PNL-ul este o dezamăgire pentru noi toți. PNL-ul, de la județ sau de la nivel național, nu a dat niciun beneficiu Sânnicolaului. Tot ce s-a întâmplat în orașul nostru e datorită oamenilor de aici, nu unui partid. Așa că nu avem nevoie de intermediari ca să ne păstrăm organizarea și legătura. Împreună vom rămâne Echipa pentru Sânnicolau și vom funcționa chiar mai bine pe viitor”.

Platforma „Echipa pentru Sânnicolau” este o inițiativă menită să țină aproape de administrația publică locală cât mai mulți dintre locuitorii orașului, indiferent de culoarea lor politică. Dănuț Groza, din calitatea de primar, va fi coordonatorul platformei de dialog.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*