Social

Un tânăr va alerga 200 de kilometri pentru burse școlare

Un tânăr va alerga 200 de kilometri pentru burse școlare

Remus Sime, tânărul IT-ist care în urma unui accident a devenit un pasionat al alergării în aer liber, organizează și anul acesta în perioada 4 – 5 noiembrie a şasea ediție a evenimentului sportiv Alerg pentru o Cauză, în cadrul căruia va colecta donații pentru a acorda burse școlare unor elevi buni la învățătură, dar cu o situație financiară modestă, din localitatea bihoreană Beiuș.

Împreună cu alţi alergători, Remus va alerga în ştafetă 200 de kilometri, distanța între Timișoara și Beiuș. El speră ca și în acest an să i se alăture pentru susținerea proiectului cât mai mulți alergători și donatori.

“Alerg pentru o Cauză a devenit un proiect la care îmi este imposibil să renunț. Primele două ediții au fost acel început provocator care, dacă reușești să-l depășești, te duce la următorul nivel: comunitatea vine în întâmpinarea ta și așteaptă inițiativa. Edițiile trei patru şi cinci au avut rezultate surprinzătoare, atât în ce priveşte numărul mare de burse alocate (56), cât şi a numărului tot mai mare de alergători implicaţi. Anul acesta sper să colectăm fonduri pentru cel puțin 12 burse. 90 la sută din banii colectați ajung la elevi, diferența de 10 la sută reprezentând cheltuieli pentru conturile bancare și sistemele de preluare și gestionare a donațiilor”, a spus Remus Sime.

Până acum, 71 de elevi din cadrul Colegiului Naţional Samuil Vulcan din Beiuş au primit burse în valoare de 1.200 de lei fiecare, plătite în tranșe trimestriale.

Pentru fiecare ediție, elevii care au media generală peste 9.00 se pot înscrie pentru a beneficia de bursele Alerg pentru o Cauză. În urma unei evaluări, în cadrul căreia este analizată situația școlară și motivația spre studiu a tinerilor, este realizată o selecție a elevilor care, în funcție de suma totală colectată din donații, vor primi burse pentru următorul an școlar.

Și ediția din acest an a proiectului Alerg pentru o Cauză este susținută de Clubul Sportiv Alergotura din Timișoara, ai cărui membri s-au implicat în promovarea evenimentului, câțiva dintre ei fiind înscriși pentru alergarea ștafetă și colectarea de fonduri.

Remus este parteneriat în acest proiect cu Asociaţia Bunul Samaritean Beiuş, care se ocupă de procesul de selecţie a bursierilor, de gestionarea burselor pe plan local şi de întreţinerea relaţiilor cu foştii si actualii bursieri.

Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de Remus Sime sunt invitaţi să facă o donaţie direct cu cardul, pe site-ul proiectului, sau transfer bancar în următorul cont:

Asociatia “Bunul Samaritean Beius”

IBAN: RO83RNCB0034021802850001

SWIFT: RNCBROBU

Banca Comerciala Romana, Sucursala Beius, Str. Piata Samuil Vulcan 11, Beius, Bihor 415200

IBAN: RO14RZBR0000060014437330

SWIFT: RZBRROBU

La prima ediție Alerg pentru o Cauză au fost oferite 8 burse anuale în valoare de 1200 de lei și 12 premii speciale în valoare de 50 de lei. La a doua ediție au fost oferite 7 burse anuale în valoare de 1200 de lei, iar la a treia 19 burse. Au urmat ediţiile patru cu 16 burse si cinci cu 21 burse, fiecare în valoare de 1200 de lei.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*