Justiție

Administrația Națională a Penitenciarelor a primit spații pentru deschiderea unei noi închisori

Administrația Națională a Penitenciarelor a primit spații pentru deschiderea unei noi închisori

Ministerul Justiției va prelua în administrare două imobile, aflate în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, pentru a le transforma în spații de cazare pentru persoanele private de libertate, potrivit unei hotărâri adoptate ieri de Guvern.

Guvernul României a decis miercuri, 1 noiembrie 2017, că Ministerul Justiției urmează să preia în administrare două imobile compuse din construcții, amenajări la terenuri și suprafețe de teren, pentru a le transforma în închisori.

Cele două imobile sunt acum dezafectate ca urmare a procesului de reorganizare și restructurare a Armatei Române și se află în comunele Măgura și Unguriu, din județul Buzău. Ministerul Apărării Naționale este de acord cu transmiterea acestora din administrarea sa în cea a Ministerului Justiției pentru Administrația Națională a Penitenciarelor.

Spațiile de cazare pentru persoanele private de libertate vor fi realizate efectiv în cadrul unui imobil, deoarece în al doilea imobil sunt amplasate elementele care constituie sursa de alimentare cu apă a primului imobil.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*