Social

Cursă inaugurală Frankfurt am Main-Timișoara

Cursă inaugurală Frankfurt am Main-Timișoara

De azi Lufthansa operează zboruri zilnice de la Aeroportul Timișoara la Frankfurt-am-Main. Aeroportul Timisoara va asigura pentru regiunea de vest a României legătura aeriană zilnică dintre Timișoara cu unul dintre prinicipalele aeroporturi europene de conexiune intercontinentală.

Unul dintre cele mai importante obiective ale administrației Aeroportului „Traian Vuia” Timișoara a fost asigurarea unei legături care să ofere cetățenilor din zona de vest a țării posibilitatea de a călătorii rapid, eficient și în siguranță, nu doar în principalele regiuni și capitale europene, ci si la /de la diferite destinatii de pe celelalte continente.

Pentru prima dată, Lufthansa va avea zboruri zilnice către Frankfurt atât din Cluj, cât și din Timișoara. Ambele orașe sunt deja conectate cu Munchen. Aceste noi zboruri Lufthansa vor avea orar zilnic și vor fi operate cu o aeronavă Embraer 190 care le oferă pasagerilor 100 de locuri atât la clasa Business, cât și la clasa Economy.

Oferta specială începe de la 149 EUR pentru un zbor dus-întors la Frankfurt. Conexiunile directe posibile prin Aeroportul Frankfurt-am-Main sunt aproximativ 300, cu mai multe companii aeriene. “În acest an, Lufthansa își crește numărul de conexiuni cu Germania la 7 rute și aniversează 50 de ani de succes în România”, a spus Antonio Tassone, General Manager Sales România în cadrul Lufthansa Group.

“ Timisoara va fi conectată direct la cele mai mari hub-uri ale noastre, pasagerii din aceste orașe având astfel acces la peste 200 de destinații din toată lumea și putându-se bucura de o nouă experiență de zbor lung-curier cu noile noastre aeronave Airbus A380 și A350, precum și Boeing 747-8. Prin extinderea și investițiile pe care le face în acest an, Lufthansa își demonstrează dedicarea față de România, o țară cu o dezvoltare solidă și continua și cu multe oportunități pentru mediul de afaceri. Astfel, prin intermediul produselor și serviciilor noastre premium cum sunt produsele digitale personalizate sau acces la internet în bandă largă, pasagerii de business și cei care merg în vacanță vor avea la dispoziție și mai multe conexiuni către Germania și alte destinații din jurul lumii”, a adăugat Antonio Tassone.

Cu doisprezece  ani în urmă Lufthansa a deschis ruta Timișoara -Munchen, care a avut de atunci un mare succes. În 2016, am avut în jur de 200.000 de pasageri care au călătorit în regiune. Ca urmare a cererii ridicate de zboruri către Germania și în afara acesteia, suntem acum capabili să oferim pasagerilor noștri un nou zbor către cel mai mare Hub Lufthansa, Frankfurt .
Astăzi, suntem foarte încântați să inauguram zborul de la Timișoara la Frankfurt. Cu acestă nouă traseu, clienților noștri li se vor oferi mai multe conexiuni, mai multe frecvențe și mai mult acces la destinații din întreaga lume. Având un zbor de două ore, pasagerii noștri pot ajunge cu ușurință în mai multe destinații intercontinentale, cum ar fi Cap Town, Bangkok, Buenos Aires, Johannesburg, Singapore, Hong Kong, Rio de Janeiro“, a declarat Peter Pullem, director regional Lufthansa Grup pentru Europa Centrală și de Sud-Est.

 Ceea ce aduce nou această legătură dintre Timișoara și aeroportul Frankfurt-am-Main este numărul și posibilitatea conexiunilor existente. Sunt peste 200 de destinații disponibile pentru Frankfurt-am-Main. Practic, în orice colț al lumii se poate ajunge, în fiecare zi, începând de astăzi din Timișoara. Operatorul principal este Lufthansa. Noi venim cu propuneri și cu datele pe care le deținem, apoi analiza financiară și impactul economic pe care îl are ruta îl fac ei prin propriul departament”, a explicat  Daniel Stamatovici, director comercial al AIT “Traian Vuia”.

Durata zborului între Timișoara si Frankfurt este de aproximativ 2 ore, iar timpul de transfer mediu este de inca 2 ore. Informatii suplimentare referitoare la ruta Timisoara – Frankfurt pot fi gasite la agentiile de turism sau pe site-ul Lufthansa.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*