Internațional

Cel puțin 8 morți, în New York, după ce un bărbat a lovit cu mașina mai mulți bicicliști și a împușcat alte persoane

Cel puțin 8 morți, în New York, după ce un bărbat a lovit cu mașina mai mulți bicicliști și a împușcat alte persoane

Alertă de securitate la New York. Un camion a intrat într-un grup de biciclişti. A avut loc un schimb de focuri. Cel puţin 8 persoane au murit. Mai mulţi răniţi sunt internaţi în spital. Şoferul a fost arestat. Nu sunt români implicați în incident, a transmis consulul României la New York, Cătălin Dancu.

Opt morţi şi peste 15 răniți – este bilanțul dat de autoritățile din New York după ce un camion a intrat ilegal pe o pistă de biciclete şi a lovit intenţionat un grup de biciclişti şi un alt vehicul. Şoferul a oprit, a coborât din maşină şi, spun martorii, în acel moment s-au auzit împuşcături – 9 sau 10, potrivit relatărilor de la faţa locului.

Şoferul – deocamdată neidentificat – a fost rănit de poliţişti şi este în spital, în stare de arest. Nu există nicio altă persoană urmărită, la această oră. Când a coborât din maşină, şoferul părea să aibă în mâna o armă, susţin unii martori.

Vehiculul pe care îl conducea este inspectat de forţele speciale. Era o camionetă închiriată.

FBI tratează cazul că având legătură cu terorismul. Dacă se confirmă această ipoteză, ar fi primul incident terorist cu victime la New York, după septembrie 2001.

Evenimentele au avut loc nu departe de memorialul World Trade Center, în jurul orei 21,30, ora Bucureştiului.

Cătălin Dancu, consulul României la New York: Din fericire nu sunt niciun fel de cetățeni români implicați în actul terorist de la New York. Este confirmată varianta actului terorist. Poliția a comunicat că nu este o situație critică cu privire la ce se întâmplă acum la New York. În acest moment noi avem și la nivelul Consulatuluui o legătură directă, echipa mea ține legătura inclusiv cu spitalul și așa am aflat că nu avem nicio persoană printre victime.

 

Sursa: stiri.tvr.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*