Administrație

Primarul Cristian David:”Așteptăm finanțarea unor proiecte în valoare de 26 milioane lei prin PNDL”

Primarul Cristian David:”Așteptăm finanțarea unor proiecte în valoare de 26 milioane lei prin PNDL”

Primăria Biled are în derulare mai multe proiecte importante pentru cetățeni. Vorbim de proiecte importante și urgente pentru comună. Printre acestea se numără extinderea rețelei de apă uzată în valoare de 17 milioane lei, construirea unui dispensar în valoare de 3 milioane o sută mii lei, construire grădiniță – 3 milioane lei și reabilitare școală generală.

În comuna timișeană Biled continuă lucrările de asfaltare a străzilor. Primăria dorește ca drumurile să fie asfaltate în totalitate şi trotuarele refăcute. Autoritățile au mai multe proiecte de infrastructură de finalizat sau de implementat. Banii de la bugetul local sunt puțini, astfel că au accesat fonduri europene. Primarul Cristian David a depus mai multe proiecte la Ministerul Dezvoltării, dar și la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Astfel, pentru o bună parte din acestea, autoritățile au primit deja finanțare. Pentru restul nu s-au mai găsit bani suficienți. “Au fost depuse proiectele pe PNDL în valoare de 26 milioane lei. Așteptăm și alte proiecte care vor fi implementate și altele care se află în evaluare. Este vorba de patru proiecte care prevăd: extindere canalizare, construire dispensar, reabilitare școală și reabilitare grădiniță. Și proiectele care sunt în evaluare: asfaltare străzi în comuna Biled pe o lungime de 7 kilometri cu rigole și canale (în valoare de 1 milion euro), reabilitare Cămin Cultural (500 mii euro)”, a precizat edilul Cristian David.

Reamintim, județul Timiș beneficiază de peste 750 de milioane lei în etapa a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*