Social

Mii de amenzi pentru şoferii care staționează fără drept pe locuri rezervate

Mii de amenzi pentru şoferii care staționează fără drept pe locuri rezervate

Polițiștii locali au în atenție permanent prevederile HCL 371/2007 modificată referitoare la oprirea și staționarea autovehiculelor pe locurile de parcare rezervate pentru diferite activități și căile de acces ale unor obiective sau pentru persoanele cu dizabilități, marcate și semnalizate corespunzător.

Astfel, ca urmare a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor și a constatărilor în teren ale polițiștilor locali, la acest capitol anul acesta au fost aplicate 3.105 sancțiuni cu valoare între 500 și 1.000 de lei. Aceeași prevedere este stipulată și în OUG 195/2002, sancțiunile fiind între 435 lei și 580 lei, dar și cu trei puncte penalizare la permis. În ultima perioadă au fost aplicate sancțiuni la acest capitol în locații precum Eroii de la Tisa, Văcărescu, Martir Herman Sporer, Dragalina, C. Brâncoveanu, Michelangelor, Gh. Dima, Iotuz, C. Martirilor, Gh. Lazăr, Regele Ferdinand, Piața Huniade, FC Ripensia, N. Lenau, Calea Șagului, N. Ilieșu, C. Torontalului, C. Aradului etc.

Cele mai multe dintre acestea au fost aplicate conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele ce specifică faptul că locurile de parcare sunt destinate persoanelor cu dizabilități, dar există și situații în care unele persoane staționează pe locurile amenajate pentru diferite instituții, semnalizate corespunzător și aprobate în Comisia de Circulație din cadrul Primăriei. Un astfel de exemplu de nerespectare a legislației în vigoare este cel al unui cetățean din Dolj care a fost sancționat de polițiștii locali deoarece a staționat cu autoturismul pe str. Aurel Cândea, pe unul din locurile destinate Consulatului Regatului Țărilor de Jos. Sosit pe str. Avram Imbroane, la sediul Poliției Locale pentru a-și ridica procesul verbal în valoare de 580 lei și trei puncte penalizare la permis, cel în cauză și-a parcat mașina pe o zonă destinată spațiu verde din apropiere, unde, din cauza vremii locația era plina cu noroi, blocând și trotuarul, iar cei care treceau prin zonă fiind nevoiți să circule fie prin balta formată, fie pe carosabil. Polițiștii locali i-au aplicat o sancțiune și pentru faptul că a obstrucționat circulația pietonilor, blocând trotuarul, sancțiunea fiind de 725 lei și alte trei puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002. Atragem așadar atenția din nou conducătorilor auto să respecte legislația, în caz contrar riscând sancțiuni drastice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*