Sport

Ionel Pascotă, campion național în România, în Bulgaria și vicecampion european BMU, în 2017!

Ionel Pascotă, campion național în România, în Bulgaria și vicecampion european BMU, în 2017!

La finalul săptămânii precedente, Ionel Pascotă a participat la etapele 11 și 12 (ultimele din actualul sezon) ale Campionatului European BMU, desfășurate în Grecia, la Serres. Giroceanul s-a impus în ambele curse, care au contat și pentru competiția internă a României, dar și pentru cea din Bulgaria.

Sâmbăta și duminica trecută, pe circuitul de la Serres (Grecia), s-au desfășurat etapele cu numărul 11 și 12 ale Campionatului European BMU la motociclism viteză, acestea contând și pentru Campionatul intern al României, dar și pentru competiția similară din Bulgaria. Astfel, în prima zi de concurs, pe o ploaie deloc prietenoasă și plecat din poziția a patra, Pascotă a reușit să facă o cursă excepțională, trecând la conducere încă din turul doi, loc pe care nu l-a mai părăsit, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la clasa Supersport.

A doua zi, pe o vreme excelentă și în fața a câteva mii de spectatori aflați în tribune și pe marginea circuitului din Serres, motocicliștii au făcut un adevărat show. Deși a plecat din pole-position, Pascotă a fost întrecut de doi concurenți, însă, când mai erau doar cinci ture de circuit până la finish, giroceanul a început un adevărat tur de forță pentru a recupera locurile pierdute și, în ultimul tur de circuit, a reușit să ajungă din nou pe locul 1, loc pe care a și trecut linia de finish.

Deși a obținut rezultate excelente de-a lungul acestui sezon competițional, Pasccotă a s-a ales ”doar” cu titlul de Vicecampion european BMU, la numai trei puncte de medalia de aur. ”Cele trei puncte au fost pierdute datorită unor probleme de ordin tehnic apărute în etapele 4 și 5 din România”, a explicat, cu părere de rău, Ionel Pascotă. Motociclistul nu se plânge, însă, pentru că în urma rezultatelor obținute la Serres, și-a mai adăugat în palmares două titluri de campion național, atât al României cât și al Bulgariei, acumulând în acest moment nu mai puțin de 40 de titluri de campion de-a lungul unei cariere de excepție.

”Vreau să-i mulțumesc tatalui meu și fiului meu Patrick, care participă alături de mine la antrenamente. Pe fiecare circuit mare unde există și circuit mic, Patrick vine alături de mine și se antrenează, iar după antrenamente îmi este alături, in postura de susținător. Fiind final de sezon, mai vreau să le mulțumesc tuturor sponsorilor care ne-au fost alături, dar și Primăriei Timișoara pentru spijinul acordat. Vreau să mulțumesc în mod deosebit Consiliului Județean Timiș, fără de ajutorul căruia nu am fi reușit aceste rezultate excepționale în acest sezon. De asemenea, aș dori să dedic aceste reușite unchiului meu, care, în urmă cu numai câteva zile a plecat dintre noi în lumea celor drepți”, a spus Ionel Pascotă, la revenirea în țară.

Pentru cei doi campioni din familia Pascotă, Ionel și Patrick urmează o pauză binemeritată de aproximativ luni, după care, începând cu luna ianuarie 2018, să reînceapă antrenamentele. Întrucât clima din România nu va permite acest lucru, cei doi campioni se vor antrena pe circuite din Emiratele Arabe Unite (la Dubai) și Spania, acolo unde vremea este mult mai blândă decât în țara noastră.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*