Cultură

MAITREYI cu Maia Morgenstern ”la dublu”, în Timişoara

MAITREYI cu Maia Morgenstern ”la dublu”, în Timişoara

Maitreyi, spectacolul în care Maia Morgenstern joacă alături de fiica sa, Cabiria Morgenstern, va ajunge în premieră la Timișoara luni, 13 noiembrie 2017, la Opera Națională Română. Și pentru că locurile pentru reprezentația de la ora 20 s-au epuizat în timp record, show-ul va avea încă o reprezentație, la cererea publicului, în aceeași zi, de la ora 17,30.

<<Prima întâlnire cu Maitreyi: o ai în programa de bacalaureat ca ,,lectură obligatorie”. A doua întâlnire: o recitești după 30 de ani și realizezi că este mai mult decât frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade și Maitreyi Devi. ,,Maitreyi” este o poveste care te determină să-ți lași sufletul să respire. El a scris ,,Maitreyi” după ce a fost dat afară din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris ,,Dragostea nu moare” ca răspuns, revoltată de apariția romanului lui și de toate fanteziile de amor pe care le mărturisește și care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul său a trăit la o intensitate paroxistică, dincolo de reguli, prejudecăți, religie, cultură. Spectacolul are la baza o dramatizare dublă, realizată după romanul ,,Maitreyi” de Mircea Eliade, cu intervenții din ,,Dragostea nu moare” de Maitreyi Devi. Este prima dată când aceste două puncte de vedere se întâlnesc pe o scenă de teatru>>, subliniază Chris Simion, care semnează regia spectacolului. Maitreyi la 60 de ani este interpretată  de Maia Morgenstern, iar la 16 ani, de Cabiria  Morgenstern. Rolul Mircea Eliade este jucat de Vlad Zamfirescu, iar distribuția îi mai reunește pe actorii Doru Ana, Teodora Calagiu, Miral Solcanu, Carla Maria Teaha, Mihai Nițu/Tudor Aaron Istodor (fiul Maiei Morgenstern), Radu Micu/Dan Rădulescu, Mădălina Dorobanțu.

Scenografia este creată de Adina Mastalier, iar coregrafia este semnată de Carmen Pesantez. Biletele pentru spectacolul Maitreyi la Timișoara au, în funcție de loc, prețuri de 90 sau 110 lei, la Agenția Operei și online.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*