Social

Foto: Mitropolitul Banatului este ”Pâinea lui Dumnezeu” pentru copiii defavorizați din Timiș. Vezi ce a făcut

Foto: Mitropolitul Banatului este ”Pâinea lui Dumnezeu” pentru copiii defavorizați din Timiș. Vezi ce a făcut

Începutul acestei săptămâni a echivalat cu inaugurarea noii locații a Cantinei ”Dar din Dar” realizată de Asociația ”Semper agape” în parteneriat cu Mănăstirea Partoș, iar acțiunea numită ”Masa pe roți” oferă o mesă caldă, în fiecare zi a săptămânii, copiilor din localiatate care frecventează clasele 0-8 din comuna Banloc și satul Partoș.

La începutul acestei săptămâni a fost inagurată noua locație a Cantinei ”Dar din Dar”. La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, care a binecuvântat lucrarea social-filantropică care se desfășoară sub oblăduirea Bisericii. Realizată de Asociația ”Semper agape” în parteneriat cu Mănăstirea Partoș, cantina oferă zilnic o mesă caldă pentru 35 de copii care frecventează clasele 0-8, atât din comuna Banloc, cât și din satul Partoș.

Totodată, întrucât familiile din această zonă au posibilități materiale reduse Mitropolitul Banatului a îndemnat obștea Mănăstirii și pe voluntarii care contribuie la susținerea acestor proiecte să cerceteze bătrânii și pe cei aflați în nevoi și să le faciliteze oferirea de consultații medicale gratuite.

Sfânta Mănăstire Partoș desfășoară și o misiune cultural-educativă prin implicarea în proiecte educaționale, precum activități after-school, meditații gratuite pentru elevii din școlile din zonă, dar și concerte, simpozioane dedicate Sfântului Iosif. Toate aceste proiecte nu ar putea să prindă viață, decât prin implicarea unor oameni de bine, apropiați ai Bisercii, voluntari ce doresc să revigoreze noțiune de volunatriat creștin.

Cantina ”Dar din dar” a Mănăstirii Partoș asigură o masă caldă și persoanelor în vârstă, care se confruntă cu posibilități materiale reduse, de doua ori pe săptămână.

Localitatea Partoș din județul Timiș este cunoscută pentru prezența Mănăstirii Partoș, un reper important pentru spiritualitatea bănățeană, fiind locul de retragere al Sfântului Ierarh Iosif cel Nou, octotitorul Banatului.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*