Eveniment

Razie de amploare în Timişoara. Poliţiştii au dat amenzi de zeci de mii de lei

Razie de amploare în Timişoara. Poliţiştii au dat amenzi de zeci de mii de lei

În perioada 20-22 octombrie, polițiștii Secției 2 Timișoara au acționat   în scopul  îmbunătăţirii climatului de siguranţă civică, precum și pentru prevenirea activităţilor infracţionale, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier.

Astfel, au fost organizate acțiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat polițiști de ordine publică, de la rutieră, de investigații criminale, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș.

Efectivele au acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor comerciale, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu încălcarea legislaţiei privitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, precum şi pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă.

Au fost efectuate controale la 29 de societăți comerciale, verificate 157 de autovehicule şi legitimate peste  300 de  persoane.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 5 infracțiuni și au aplicat 121 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire social, a ordinii si liniștii publice, OUG 97/2005 privind evidenta, domiciliul, reședința si actele de identitate ale cetățenilor romani și O.U.G. 195/2002 privind nerespectarea normelor rutiere.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de aproape 55.000 de lei.

Totodată, poliţiştii rutieri au reținut în vederea suspendării 3 permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*