Eveniment

O mână de oameni a răspuns protestului de la Timișoara împotriva vaccinării obligatorii a copiilor

O mână de oameni a răspuns protestului de la Timișoara împotriva vaccinării obligatorii a copiilor

Timișorenii au ieșit ieri după-amiază în stradă pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii a copiilor. De această dată, la acțiune au participat doar câteva zeci de oameni. Este vorba despre Marșul pentru libertatea de alegere, care a avut loc în Piața Victoriei (în fața Operei).

Reamintim, Guvernul a adoptat luna trecută legea vaccinării care introduce obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Naţional de Vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau anumitor grupuri.

Organizatorii protestului nu s-au declarat împotriva vaccinurilor, ci a obligativității vaccinării, pentru că există și riscuri, spun ei. Oamenii au venit cu pancarte pe care scria mesaje precum “Familia naște și își crește copiii, nu statul”, “Vaccinarea obligatorie este ilegală, abuzivă și neconstituțională”, “Iubesc, gandesc, decid” sau “Unde există risc, trebuie să existe alegere”.

Acţiunile de protest s-au anunţat în mai multe centre din ţară: București, Craiova, Timișoara, Constanţa, Cluj Napoca, Bacău, Sibiu, Vaslui.

Proiectul Legii vaccinării prevede că, în cazul vaccinurilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, iar sancţiunile pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor merg de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*