Administrație

Călin Dobra:”Proiectul de construire a trei centre de colectare a legumelor şi fructelor a stârnit o serie de controverse total nejustificate”

Călin Dobra:”Proiectul de construire a trei centre de colectare a legumelor şi fructelor a stârnit o serie de controverse total nejustificate”

Proiectul de construire a trei centre de colectare a legumelor şi fructelor în județul Timiș a stârnit o serie de controverse total nejustificate. Este de părere președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Vorbim despre un proiect-pilot pe care CJ Timiș îl are în plan de realizare și sprijină micii producători locali agricoli, prin crearea unui centru de colectare, sortare, depozitare și desfacere a produselor agricole locale în vederea comercializării lor, către lanțurile de magazine.

Reamintim, săptămâna trecută Comisia de implementare a proiectului “Centre de colectare și depozitare legume-fructe în județul Timiș – proiect pilot” a decis locația. Cu 8 voturi din 11 pentru, niciun vot împotriva și 3 abțineri, locația stabilită pentru proiectul pilot este în comuna Tomnatic (bazinul legumicol Lovrin-Gottlob-Tomnatic).“Unii lideri politici au dus discuția într-o zonă care nu are legătură cu administrația şi, cu atât mai puțin, cu politica. În urma unor consultări şi analize, s-a decis construirea celor trei centre la Tomnatic, Deta şi Mănăştiur, dar prima variantă a stârnit vâlvă, iar doi primari din Timiş (unul chiar al Timişoarei) s-au declarat revoltați. Revolta lor tinde spre comedie pentru că Lovrinul, comună care dorea să fie actor principal al proiectului, nu îndeplinește condițiile solicitate: teren aferent, utilități ş.a.m.d. Iar de aici până la circul ieftin cu care suntem obişnuiți nu a fost decât un pas. Cu toate acestea, noi mergem înainte pentru că ne interesează să finalizăm proiectele, nu culoarea politică sau acuzele nefondate”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Proiectul este finanțat din bugetul CJ. Astfel că sunt alocate 4,5 milioane lei pentru realizarea proiectului-pilot în ceea ce privește strategie, studiu de fezabilitate, proiect tehnic și realizare.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*