Administrație

Călin Dobra:”Proiectul de construire a trei centre de colectare a legumelor şi fructelor a stârnit o serie de controverse total nejustificate”

Călin Dobra:”Proiectul de construire a trei centre de colectare a legumelor şi fructelor a stârnit o serie de controverse total nejustificate”
Adora Beauty

Proiectul de construire a trei centre de colectare a legumelor şi fructelor în județul Timiș a stârnit o serie de controverse total nejustificate. Este de părere președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Vorbim despre un proiect-pilot pe care CJ Timiș îl are în plan de realizare și sprijină micii producători locali agricoli, prin crearea unui centru de colectare, sortare, depozitare și desfacere a produselor agricole locale în vederea comercializării lor, către lanțurile de magazine.

Reamintim, săptămâna trecută Comisia de implementare a proiectului “Centre de colectare și depozitare legume-fructe în județul Timiș – proiect pilot” a decis locația. Cu 8 voturi din 11 pentru, niciun vot împotriva și 3 abțineri, locația stabilită pentru proiectul pilot este în comuna Tomnatic (bazinul legumicol Lovrin-Gottlob-Tomnatic).“Unii lideri politici au dus discuția într-o zonă care nu are legătură cu administrația şi, cu atât mai puțin, cu politica. În urma unor consultări şi analize, s-a decis construirea celor trei centre la Tomnatic, Deta şi Mănăştiur, dar prima variantă a stârnit vâlvă, iar doi primari din Timiş (unul chiar al Timişoarei) s-au declarat revoltați. Revolta lor tinde spre comedie pentru că Lovrinul, comună care dorea să fie actor principal al proiectului, nu îndeplinește condițiile solicitate: teren aferent, utilități ş.a.m.d. Iar de aici până la circul ieftin cu care suntem obişnuiți nu a fost decât un pas. Cu toate acestea, noi mergem înainte pentru că ne interesează să finalizăm proiectele, nu culoarea politică sau acuzele nefondate”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Proiectul este finanțat din bugetul CJ. Astfel că sunt alocate 4,5 milioane lei pentru realizarea proiectului-pilot în ceea ce privește strategie, studiu de fezabilitate, proiect tehnic și realizare.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*