Administrație

Nicolae Robu, vizită nocturnă pe șantierul Pasajul Jiul. Care e stadiul lucrărilor

Nicolae Robu, vizită nocturnă pe șantierul Pasajul Jiul. Care e stadiul lucrărilor

Veste bună de pe șantierul Pasajul Jiul. Noaptea trecută, primarul Nicolae Robu s-a deplasat în zonă pentru a vedea care e stadiul lucrărilor.

Proiectul trebuia finalizat în luna septembrie, mai repede decât era prevăzut, însă acest lucru nu a fost posibil. Astfel că termenul final este luna aprilie 2018.

Potrivit edilului, “tocmai s-a terminat de betonat breteaua de legătură Bd. Republicii – Str. Circumvalațiunii (breteaua Str. Circumvalațiunii – Bd Republicii este de mult realizată, inclusiv asfaltată). Se toarnă acum și se va lucra până târziu în noapte, betonul pe ultima bandă auto, banda nr. 4. Benzile 1, 2, 3 și 5 sunt deja realizate. În înregistrare poate fi văzută și rețeaua de degivrare automată.

Fiecare bandă constă din: o fundație de pământ și piatră spartă compresată la un grad de compactare corespunzător, un prim strat de beton, rețeaua de degivrare care se încălzește automat când senzorii detectează scăderea temperaturii sub o anumită limită, un al doilea strat de beton -stratul final, direct carosabil-.

Intrăm în linie dreaptă cu această mare, grea și extrem de importantă lucrare! Ne-a fost greu, dar greul e acum în urmă. Urmează beneficiile! Cât de curând! Încă puțintică răbdare!”, a transmis edilul Nicolae Robu.

Reamintim, Pasajul Jiul are o lungime totală de 28,10 m, un gabarit de stradă cu cinci benzi de circulaţie, 2 benzi spre Circumvalaţiunii şi 3 benzi spre bd. Republicii. În plus, va fi lărgit la cinci benzi, iar strada Jiul la patru benzi. Realizarea obiectivului este de 18 milioane lei, bani de la bugetul local.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*