Administrație

Mai multe drumuri județene din Timiș vor fi realibitate cu bani de la Guvern

Mai multe drumuri județene din Timiș vor fi realibitate cu bani de la Guvern

Mai multe drumuri județene din Timiș vor fi realibitate cu bani de la Guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Timis de astăzi au fost votați indicatorii tehnico-economici actualizați și cofinanțarea dim bugetul județului Timis pentru următoarele investiții depuse pe PNDL 2. Este vorba despre zece proiecte de drumuri depuse, suma totală fiind de 151 de milioane lei.

Dintre acestea, doar șase proiecte au fost aprobate de Guvern. Este vorba de asfaltarea DJ609( Valea Lunga Romană-Cliciova, km 7+800-12+730); modernizarea și reabilitarea DJ609F(Bazosu Nou-Bazos-Recas); asfaltarea DJ588B(Rovinita Mare-Percoscova-Gherman); asfaltarea DJ593A(Sînmartinu Sîrbesc-Sanmartinu Maghiar); modernizarea DJ572(Lucaret-lim.jud Arad). Un alt proiect aprobat în această vară este cel de lărgire la 4 benzi de circulație a DJ 592 Timișoara-Moșnița Nouă. Celelalte patru  proiecte vor fi rediscutate săptămâna viitoare in sedinta de plen.

Preşedintele CJ Timiş a declarat că până la sfârşitul anului se aşteaptă la semnarea contractelor de finanţare, urmând ca în cursul anului viitor să înceapă lucrările. “Zece au fost aprobate pe Programul Național de Dezvoltare Locală 2. La momentul acesta avem șase aprobate, unul a fost în ședințele anterioare, cel ce prevede lărgirea la patru benzi al drumului ce duce spre Moșnița. Acestea cinci, care au fost aprobate astăzi au avut toate avizele și au trecut de comisia tehnică a Consiliului Județean. Suntem în curs de obținere a avizelor și pentru celelalte patru, iar săptămâna viitoare vom mai face o ședință extraordinară pentru a le aproba și pe celelalte patru, pentru că avem termen limită, 31 octombrie, în care se poate depune documentația pentru semnarea contractului de finanțare”, a explicat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*