Social

Video: ”Profesioniștii” de la SDM Timișoara și bătaia de joc pe bani publici

Video: ”Profesioniștii” de la SDM Timișoara și bătaia de joc pe bani publici

Muncitorii de la Societatea de Drumuri Municipale (SDM) din Timișoara au dat-o-n bară… din nou! Aceștia au intervenit la carosabilul de pe Aleea FC Ripensia în plin trafic, încurcând pietonii, bicicliștii și, mai ales, șoferii. Fără nici o remușcare!

Puteam să scriu încă din titlu că ”Dorel” a făcut în sus și în jos, dar nu văd nici un motiv pentru care aș ridiculiza un nume prorpiu dus în derizoriu datorită unei simple reclame apărute (și dispărute, desigur) acum câțiva ani. Am preferat să folosesc termenul de profesioniști, cu ghilimele aferente, nu de alta dar amatorismul unei găști de băieți, luată din spatele unor blocuri din Timișoara și pusă să facă lucrarea celor de la SDM sunt convins că ar fi ieșit cel puțin la fel de ”bine”.

Luni, 9 octombrie 2017, în jurul orei 16:00, în timp ce mă îndreptam pe Aleea FC Ripensia, dinspre Piața Leonardo da Vinci înspre Sala Constantin Jude (fostă Olimpia), aproape de intesecția cu strada Socrate, un băiețaș cu o dubiță, gata să dea peste mine, pe trotuar fiind!

Casc ochii cât cepele și când îl văd pe tipul cu mașina pe trotar și pe pista de biciclete mă opresc, brusc. Omul, ajunge lângă mine și îmi spune: ”Ăștia mi-au zis să vin pe aici, că ei lucrează!”. Nedumerit fiind, ajung în intersecție și, ce-mi văd ochii? Muncitorii SDM ”asfaltau”, așa cum se poate observa și din imaginile video, ”accesul” pe Aleea FC Ripensia. Totul fără să oprească sau să devieze traficul rutier și nici pe cel pietonal/ciclist. Ci dirijând toate cele trei categorii de participanți la trafic ”călare”, unii peste ceilalți, pe trotuar.

Sigur că din momentul în care am început să filmez nu au mai dirijat pe nimeni pe trotuar, ba chiar au luat o mică ”pauză” din asfaltat, făcând semne disperate unui șofer care aștepta să intre și el pe Aleea FC Ripensia, după care și-au continuat treaba în același mod ”profi”, o altă mașină fiind pusă deja ”pe așteptare”, în secunda imediat următoare.

Bineînțeles că atunci când au fost întrebați cine e șeful echipei, sau un inginer care răspunde de ceea ce fac ei acolo, nimeni nu știa, nu l-a văzut nimeni, era ”plecat”, etc.

Dar, sigur că atunci când au văzut că insist să-i filmez, s-au ”trezit” și au început să se agite că așa se lucrează ”normal”, iar cei nemulțumiți care pun mâna pe un telefon mobil și îi filmează se cred jurnaliști și vor să le facă lor rău!

Ei bine, domnilor, NU! Nu vrem să vă facem domniilor voastre rău. Tot ce vrem este doar să ”ne facem” nouă, tuturor, bine! Sau, mă rog, dacă tot sunteți plătiți din bani de la bugetul local (adică banii tuturor timișorenilor), să ne FACEȚI nouă, tuturor, NUMAI bine!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*