Social

Ghiozdane complet echipate pentru peste douăzeci de elevi reșițeni nevoiași

Ghiozdane complet echipate pentru peste douăzeci de elevi reșițeni nevoiași

Campania “Ghiozdanul cu bucurii”, organizată în perioada 11 septembrie – 9 octombrie, a ajuns la final. Aceasta a fost derulată de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni, protopopiate și parohii de pe cuprinsul Episcopiei Caransebeșului, precum și unități școlare din județ.

Este al doilea an în care proiectul, organizat sub egida ATOR Banatul de Munte, se desfășoară la nivel eparhial și urmărește sprijinirea școlarilor proveniți din familii nevoiașe să frecventeze orele de curs prin oferirea de rechizite care să le faciliteze accesul la învățătură. Beneficiarii sunt selectați din rândul familiilor nevoiașe aflate în baza de date a organizatorilor, respectiv familii cu probleme sociale, cu mai mulți copii și fără posibilități materiale, familii monoparentale sau în care copiii sunt crescuți de bunici, precum și familii cu probleme de sănătate ale copiilor sau părinților.

Astfel, mâine la ora 14, la Casa Corpului Didactic Caraș-Severin va avea loc activitatea finală, care va cuprinde: înmânarea celor 22 de ghiozdane complet echipate pentru elevii selectați din unități școlare din municipiul Reșița, beneficiari ai campaniei; bilanțul campaniei, prezentat de voluntarii ATOR.

Alături de organizatori, vor fi prezenți cei 22 de elevi reșițeni (clasele I-XII) beneficiari ai campaniei,  însoțiți de învățători sau diriginți, precum și reprezentanți ai parohiilor, unităților de învățământ și ai celorlalte organizații partenere în cadrul proiectului.

 

(Foto: Ziarul Lumina)

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*