Educație

Universitatea de Vest din Timișoara va analiza situația ministrului Bodog, acuzat de plagiat

Universitatea de Vest din Timișoara va analiza situația ministrului Bodog, acuzat de plagiat

Universitatea de Vest din Timişoara va analiza situația ministrului Florian Bodog, acuzat de plagiat. Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat din cadrul instituției de învățământ superior se va întruni în ședință pentru a analiza faptele semnalate de presă referitoare la posibilul plagiat al ministrului Sănătății, Florian Bodog.

„În zilele următoare, Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat se va întâlni în şedinţă şi va lua în analiză cele semnalate în mass-media. Vă putem transmite după aceea concluziile respective”, a declarat Florin Jurcă, purtătorul de cuvânt al Universității de Vest din Timișoara.

Aceeași sursă a precizat că, din ceea ce știe până la ora actuală, nu a sosit nimic oficial la universitate.

„Universitatea de Vest din Timişoara este consecventă valorilor sale de transparenţă şi de integritate academică şi va parcurge toate etapele necesare cerute de lege pentru a clarifica această situaţie”, a mai spus Florin Jurcă.

Potrivit jurnalistei Emilia Şercan, ministrul Sănătății, Florian Dorel Bodog, ar fi plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice, intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare” şi susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). Două dintre cărțile din care a copiat masiv sunt semnate, una, de un consilier personal de-al său − decanul unei facultăţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar alta, de o colegă − conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea.

Doctoratul în Ştiinţe Economice este cel de-al doilea titlu științific de doctor pe care îl deține Bodog, primul fiind cel în Științe Medicale, obţinut în 2001 la Universitatea din Oradea.

Sursa: libertatea.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*