Sport

Video: Simona Halep, cea mai bună din LUME! Prima dată în istorie când o româncă e pe locul 1 WTA

Video: Simona Halep, cea mai bună din LUME! Prima dată în istorie când o româncă e pe locul 1 WTA

Simona Halep a devenit cea mai bună din lume, lider mondial WTA, după ce s-a calificat în finala turneului WTA Premier Mandatory de la Beijing (China), învingând-o în semifinală pe letona Jelena Ostapenko.

Ajunsă în semifinalele turneului de la Beijing, Simona a eliminate-o în două seturi, 6-2, 6-4, pe Jelena Ostapenko, din Letonia, luându-și revanșa, după înfrângerea suferită în finala de la Roland Garros, atunci când Simona, de asemenea, putea urca pe locul 1 în lume.

La finalul partidei care a ”trimis-o” pe locul 1 mondial, Simona a declarat: “Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Mulţumesc pentru sprijinul din această săptămână, mulţumesc China. Am avut meciuri incredibile, am reuşit s-o înving pe Maria Sharapova. Vreau să mulţumesc familiei, staff-ului meu. E ziua mea specială. E foarte multă emoţie în acest moment, mulţumesc Andrei. Vă aştept şi mâine, turneul nu este încheiat încă!”.

Punctele primite de tenismena din Constanța, ca urmare a partidei câștigate sâmbătă la amiaz, sunt suficiente pentru a o depăși în clasament pe actuala lideră WTA, Garbine Muguruza, din Spania, ceea ce face ca luni dimineață, când se va publica noul clasament de simplu WTA, pe locul 1 se va afla, pentru prima dată în istorie, o jucătoare din România.

Beijing Day 8 | Halep v Ostapenko | Match point

Simona Halep books China Open Final spot!Avenges Roland Garros final defeat by Ostapenko 6-2, 6-4!

Posted by WTA on 7 Octombrie 2017


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*